ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δήμος Πάφου: Δυσαρέσεκια για υπαναχώρηση για άρση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Ανακοίνωση του Δήμου Πάφου

Ανακοινώσεις

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την υπαναχώρηση που σημειώθηκε σε σχέση με την απόφαση που λήφθηκε στο πλαίσιο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου για την άρση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που είναι τοποθετημένες σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

Ανακοίνωση

Λανθασμένα μηνύματα προς τους παρανομούντες και τους πολίτες στέλλει η υπαναχώρηση για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στη διαδρομή Αερολιμένας Πάφου - Τσάδα

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει δυσαρέσκεια και έντονη απογοήτευση για την υπαναχώρηση που σημειώθηκε σε σχέση με την απόφαση που λήφθηκε στο πλαίσιο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου για την άρση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που είναι τοποθετημένες σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο κατά μήκος της διαδρομής από τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου μέχρι την περιοχή της Κοινότητας Τσάδας.

Ενόψει της πραγματοποίησης στις 11 Οκτωβρίου σε τουριστικό συγκρότημα στα όρια της Τσάδας της Συνόδου Κορυφής των 9 μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED9), αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Ο.Α. Πάφου, του Δημάρχου Πάφου , του Δημάρχου Ανατολικής Πάφου και των Προέδρων των εμπλεκομένων Κοινοτικών Συμβουλίων ταχεία διαδικασία για την καταγραφή των παράνο-μων διαφημιστικών πινακίδων, την ειδοποίηση των ιδιοκτητών των πινακίδων και των διαφημιζομένων όπως τις απομακρύνουν και την ανάληψη της απομάκρυνσης από συνεργεία των Δήμων Πάφου και Ανατολικής Πάφου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ως πρώτη ενέργεια, συμφωνήθηκε όμως ομάδα λειτουργών του Ε.Ο.Α. Πάφου και του Δήμου Πάφου προβεί σε καταγραφή των μεγάλων διαστάσεων πινακίδων κατά μήκος της εν λόγω διαδρομής προκειμένου ο Ε.Ο.Α., ως κατά νόμον αρμόδια Αρχή, να ελέγξει ποιες είναι αδειοδοτημένες και ποιες όχι.

Η καταγραφή έγινε και έδειξε 70 πινακίδες από τις οποίες μόνο μία διαθέτει άδεια. Ενώ ετοιμαζόταν η αποστολή επιστολής προς τους παρανομούντες, πέραν της προφορικής ειδοποίησης και όπως είχε αποφασιστεί στην υπό αναφοράν σύσκεψη, με την οποία θα τους δινόταν ολιγοήμερη προθεσμία για απομάκρυνση των πινακίδων τους, υπήρξε υπαναχώρηση από πλευράς του Δήμου Ανατολικής Πάφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προφορι-κή πληροφόρηση που έλαβε ο Ε.Ο.Α. Πάφου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Πάφου αποφάσισε όπως σταλεί επιστολή στους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των πινακίδων με την οποία να καλούνται να υποβάλουν εντός ενός μηνός αίτηση για τη χορήγηση άδειας. Σημειώνεται ότι από τις 70 καταγραφείσες πινακίδες, οι 57 βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ανατολικής Πάφου και καμμιά στην περιοχή του Δήμου Πάφου. Στην περιοχή του Δήμου Πάφου υπάρχουν δύο μόνο πινακίδες, από τις οποίες η μία είναι αδειοδοτημένη και η άλλη αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας προς καθαίρεσή της.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου, εκφράζοντας την έντονη απογοήτευσή του Δήμου για την εξέλιξη του θέματος, τόνισε ότι τέτοιες στάσεις και ενέργειες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στέλλουν πολύ λανθασμένα μηνύματα τόσο προς τους παρανομούντες όσο και προς τους πολίτες. Επισημαίνοντας ότι το ζήτημα των παρανόμων διαφημιστικών πινακίδων σε υπεραστικούς και άλλους δρόμους έχει πολύ σοβαρές πτυχές και προεκτάσεις, ανέφερε ειδικότερα τα εξής: (α) Μη εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας (β) Είσπραξη από τους ιδιοκτήτες ή μισθωτές γης "μαύρου χρήματος" (γ) Παράνομη επέμβαση σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη για την τοποθέτηση των πινακίδων (δ) Φοροδιαφυγή διαφόρων εμπλεκομένων αφού δεν δηλώνονται πληρωμές και εισπράξεις.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τον Ε.Ο.Α Πάφου και τις άλλες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Επαρχίας Πάφου να αφουγκραστούν τους απλούς πολίτες που ζητούν αναβάθμιση της αισθητικής στις πόλεις και την ύπαιθρο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο συμφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση