ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Από υδραυλικός στην Πάφο έγινε διπλός πράκτορας των Βρετανών

Ένας Ρώσος υδραυλικός είχε το ρόλο του διπλού πράκτορα στην Κύπρο

24news team

Και, όμως, συνέβηκε και αυτό στην χώρα μας...  όπου ένας Ρώσος υδραυλικός είχε το ρόλο του διπλού πράκτορα.

Πρόκειται για μια ιστορία βγαλμένη από ταινία ή αστυνομικό μυθιστόρημα αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου ο εν λόγω Ρώσος πράκτορας εργαζόταν στην Πάφο ως υδραυλικός με το κωδικό όνομα "Sunshine 24".

 Η κάλυψη του στο νησί μας έγινε γνωστή στους Βρετανούς αξιωματικούς πληροφοριών με αποτέλεσμα να τον μετατρέψουν σε διπλό πράκτορα με πρόσβαση σε μυστικά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Μόσχας και Τεχεράνη.

Και όλα αυτά δεν έγιναν χωρίς αποτέλεσμα, αφού στην όλη επιχείρηση, που διήρκεσε τρεις μήνες, ήρθαν στο "φως" πληροφορίες για το ότι το Ιράν απέστειλε βαλλιστικούς πυραύλους Fath 360 στη Ρωσία με αντάλλαγμα να λάβει τεχνολογία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Πως έγινε η αποκάλυψη

Η αγάπη του για το ψάρεμα στάθηκε αρκετή ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του στους Βρετανούς, όταν ένας Βρετανός πράκτορας τον κάλεσε για ένα πλημμυρισμένο δωμάτιο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών μοιράστηκαν την αγάπη τους για το ψάρεμα και την θάλασσα, με κατάληξη την στρατολόγησή του από την μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Η.Β. (MI6) μετατρέποντας τον Ρώσο κατάσκοπο στην Κύπρο σε διπλό πράκτορα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση