ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ε/κ περιουσίες: Αρνείται κατηγορίες η Γερμανίδα

Αρνείται όλες τις κατηγορίες η Γερμανίδα κατηγορούμενη για σφετερισμό

ΚΥΠΕ

Η Γερμανίδα κτηματομεσίτρια που κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα αρνήθηκε σήμερα και τις 44 κατηγορίες για διαφήμιση, προώθηση, πώληση, νομή και χρήση περιουσιών σε 4 διαφορετικές περιοχές του κατεχόμενου Αγίου Αμβροσίου και της Κερύνειας, και για αποκόμιση εσόδων πέραν των 169.000 ευρώ από δόλιες πράξεις, αλλά και για την αγορά διαμερίσματος για την ίδια σε μια από τις προαναφερόμενες περιοχές, χωρίς την έγκριση του νόμιμου ιδιοκτήτη.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Γερμανίδας που αντιμετωπίζει τις πιο πάνω κατηγορίες, απέρριψε σήμερα όλες τις προδικαστικές ενστάσεις που ήγειρε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης, αφού άκουσε και την Κατηγορούσα Αρχή.

Όρισε νέα δικάσιμο για τις 18 Δεκεμβρίου 2024 για την ακρόαση της υπόθεσης και αποφάσισε όπως η κατηγορούμενή παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση καθώς συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος φυγοδικίας, δεν προέκυψαν νέα στοιχεία που διαφοροποιούν τις προσωπικές συνθήκες της κατηγορούμενης, η επιμήκυνση του χρόνου κράτησης δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί πρόβλημα στην απόδοση δικαιοσύνης και η αύξηση του ποσού εγγυήσεων που εισηγήθηκε η υπεράσπιση δεν αποτελεί καινούργιο στοιχείο.

Η υπεράσπιση ανέφερε στο Δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη αυξάνει το ποσό εγγύησης σε μετρητά από γερμανική ασφαλιστική εταιρεία από 100.00 σε 300.000, μπορεί να καταθέσει προσωπική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και μπορεί να παρουσιάζεται τουλάχιστον μία φορά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης διαμονής της στη Γερμανία. Προς τούτο έγινε επίκληση της νομοθεσίας περί επιτήρησης όρων κράτησης που ισχύει σε χώρες μέλη της ΕΕ. Ωστόσο ,το Κακουργιοδικείο έκανε δεκτή την εισήγηση της Κατηγορούσας Αρχής με επίκληση και της απόρριψης παρόμοιου αιτήματος (για ν’ αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη) από το Εφετείο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Γερμανίδας, Σωτήρης Αργυρού ήγειρε θέμα δίκαιης δίκης στο τέλος της σημερινής διαδικασίας επικαλούμενος διαρροή στο Τύπο του ονόματος της πελάτισσας του και μαρτυρίας που δεν έχει ακόμη κατατεθεί στο δικαστήριο. Δήλωσε ότι θα προβεί στην απαραίτητη καταγγελία γι’ αυτό και ζήτησε προστασία της κατηγορουμένης εντός των φυλακών όπου, όπως είπε, δέχεται απειλές. Ζήτησε επίσης την παροχή από την πολιτεία γερμανόφωνου μεταφραστή για να μπορεί να την επισκέπτεται στις φυλακές και να συντονιστεί μαζί της για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Νικόλας Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κρατουμένων στις φυλακές είναι η διεύθυνση των φυλακών και προέτρεψε τον κ. Αργυρού να προβεί στις δέουσες ενέργειες που προβλέπει ο νόμος για το θέμα της μετάφρασης και των διαρροών στον Τύπο.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για να συνεχίσει η κατηγορουμένη να τελεί υπό κράτηση μέχρι τις 18/12 ήταν ομόφωνη από το τριμελές Κακουργιοδικείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση