ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επιπρόσθετες φορολογικές οφειλές €4,8 εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο

Δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» για ανεξόφλητα συσσωρευμένα χρέη €32,2 εκατομμυρίων

24news team

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία ή και εταιρείες όχι μόνο δεν έχουν εξοφλήσει τις συσσωρευμένες οφειλές (φόρο και εισφορές στις κοινωνικές ασφαλίσεις) ύψους €32,2 εκατομμυρίων αλλά δημιούργησαν νέα χρέη προς το κράτος, αναφέρει σήμερα ο «Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδό του.

Μόνο οι επιπρόσθετες φορολογικές οφειλές είναι €4,8 εκατομμύρια, προσθέτει στο δημοσίευμα, που υπογράφει η Ελευθερία Παϊζάνου, σημειώνοντας πως για άλλη μια φορά τους δόθηκε συγχωροχάρτι αφού τους παραχωρήθηκε νέα περίοδο χάριτος.

Όπως αναφέρει, το γεγονός ότι το κράτος έχει αθετήσει τις πρόνοιες του σχεδίου φαίνεται από τη συμμετοχή των κυπριακών ομάδων σε διεθνείς οργανώσεις αλλά και με τις μεταγραφές που έγιναν. Σύμφωνα με πηγές, ο λόγος που δόθηκαν νέες βεβαιώσεις στα σωματεία / εταιρείες οφείλεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο επί του στοιχήματος.

Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ποσοστού των καθαρών αποδοχών από το στοίχημα που θα καταβάλλεται από τον ΚΟΑ στην ΚΟΠ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία, από 1,5% στο 3%, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την εξόφληση των χρεών των σωματείων προς το κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση