ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα καθαρίσετε το κινητό σας - Ο κορωνοϊός παραμονεύει κι εκεί

«Καθαρίστε τα κινητά σας»

Το βήμα για τον καθαρισμό του τηλεφώνου είναι ένα από τα πολλά μέτρα που οι Αρχές Δημόσιας Υγείας συστήνουν για να προσπαθήσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του κορωνοϊου. Αυτό αναφέρει ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Δημήτρης Θεοτής δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο καθαρισμού των κινητών μας τηλεφώνων:

«Παρ’ όλο που πλένουμε τα χέρια μας αμέτρητες φορές την ημέρα για να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον κορωνοϊό, Θα πρέπει επίσης να πλένουμε την επέκταση του χεριού μας και το έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων - το τηλέφωνό μας. Οι δοκιμές που έγιναν από τους επιστήμονες δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να ζήσει για δύο έως τρεις ημέρες σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν τον καθημερινό καθαρισμό όλων των επιφανειών "υψηλής επιφάνειας", συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων, των πληκτρολογίων και των υπολογιστών tablet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα: Πόσο επιβιώνει στον αέρα και στις επιφάνειες ο κορωνοϊός

Ωστόσο, ο καθαρισμός του τηλεφώνου σας μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Θέλετε να αποφύγετε την υγρασία μέσα σε αυτό ή το ξύσιμο της επιφάνειας. Μην ψεκάσετε καθαριστικά απευθείας στο τηλέφωνο, μην το βυθίζετε σε διαλύματα καθαρισμού, μην τα ψεκάζετε με συσκευές πεπιεσμένου αέρα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των πληκτρολογίων και αποφύγετε το τρίψιμο με λειαντικά υλικά.
Αντ 'αυτού, ξεκινήστε απενεργοποιώντας το τηλέφωνο και αποσυνδέοντας όλα τα καλώδια. Το τηλέφωνό σας δεν πρέπει να φορτίζεται καθώς καθαρίζετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μαντηλάκια ή τα μαντηλάκια με 70% αλκοόλ, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, για να σκουπίσετε το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαλακά πανιά για να καθαρίσετε το τηλέφωνο, όπως ένα πανί καθαρισμού μικροϊνών ή τα πανιά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των γυαλιών σας. Μπορείτε να βουτήξετε το ύφασμα σε σαπούνι και νερό, αρκεί να προσέχετε να μην έχετε υγρασία στο τηλέφωνο. Επίσης οι χαρτοπετσέτες λειτουργούν, μπορείτε να τις ψεκάσετε με απολυμαντικό και πάλι προσοχή μην ψεκάστε το ίδιο το τηλέφωνο».

Στο μεταξύ, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της ελληνικής κυβέρνησης, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε από τον κορωνοϊό εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων.

Ο κ. Τσιόρδας επισημαίνει ότι το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό αλλά απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός του κινητού, ενώ τονίζει ότι ο ιός μένει για πολλές ώρες σε επιφάνειες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση