ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Καταναλωτές, σώννει ο ώμος σας, να σας ξαναφορτώσουμε!»

Μάριος Δρουσιώτης: Λανθασμένη η κυβερνητική απόφαση, αντιτίθεμαι σφόδρα

24news team

Από την προσεχή Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώνουν κατά 5% ακριβότερα το ψωμί, το γάλα, τα αυγά, οι παιδικές τροφές, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής προστασίας, η ζάχαρη, τον καφέ, το κρέας και τα λαχανικά. Οι παιδικές πάνες και οι πάνες ενηλίκων θα κοστίζουν ακριβότερα κατά 19%.

Η ενημέρωση προέρχεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, που προσθέτει πως με βάση την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, από τον Νοέμβριο, παύει να υφίσταται η επιδότηση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, που σήμερα υπολογίζεται στα 22 ευρώ τη διμηνία.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης, μιλώντας στο 24News, χαρακτήρισε λανθασμένη την κυβερνητική απόφαση. «Δεν είναι τέτοιες οι μειώσεις που να αποτελούν δικαιολογία για να καταργηθεί η επιδότηση των 22 ευρώ ανά διμηνία στο ρεύμα», ανέφερε, σημειώνοντας πως όλοι οι καταναλωτές βλέπουν πόσο υψηλό είναι το κόστος ηλεκτρισμού που καλούνται να πληρώσουν. «Από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι τον Αύγουστο του 2024, η μείωση είναι λιγότερη από 2%», είπε.

«Το τι συμβαίνει πραγματικά με τον πληθωρισμό και τα όσα ανακοινώνουν είναι πως σταθεροποιήθηκαν οι αυξήσεις. Δεν είναι πέραν του 2%», πρόσθεσε. Απορρίπτοντας παράλληλα το επιχείρημα της πτώσης των τιμών στα καύσιμα κίνησης, κατά το τελευταίο δίμηνο. «Πήραν μια ανάσα οι καταναλωτές με τα καύσιμα κίνησης και σαν να μας λένε, σώννει ο ώμος σας, να σας ξαναφορτώσουμε», σχολίασε.

Ποιοι το απορρόφησαν

Σε ό,τι αφορά τον μηδενικό ΦΠΑ, ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε πως κατά την περίοδο εφαρμογής του μέτρου, το 5% απορροφήθηκε κυρίως από τους μεσάζοντες, εισαγωγείς και χονδρέμπορους, που είναι ως τώρα οι κερδισμένοι, όπως είπε, εστιάζοντας το πρόβλημα στον εξαρχής μη αποτελεσματικό έλεγχο από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου.

«Ο χαμένος είναι ο καταναλωτής», σχολίασε καταληκτικά ο πρόεδρος του συνδέσμου, τονίζοντας ότι αντιτίθεται σφόδρα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση