ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βίκτωρας: Δεν είδα την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών - Το Υπουργικό θα αποφασίσει

Έντονη συζήτηση για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης και την προεδρεύουσα Αννίτα

24news team

Υπάρχει ενδεχόμενο, το Υπουργικό Συμβούλιο να ανατρέψει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τερματισμό της επιδότησης μέρους του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος και για επαναφορά του ΦΠΑ σε έντεκα κατηγορίες βασικών αγαθών;

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος», μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, κληθείς να εξηγήσει γιατί λήφθηκε μια τέτοια απόφαση εν μέσω υψηλών τιμών, ανέφερε πως «τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο».

Άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι τελεσίδικη, εκθειάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η κοινωνική ευαισθησία της είναι δεδομένη, όπως και η προσήλωσή της «στη διατήρηση της οικονομίας στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και στους χαμηλότερους πληθωρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ακόμα πως «δεν ήρθε πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Όταν έρθει, τότε το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Δεν τερματίζεται τίποτα μονομερώς ή με δηλώσεις».

Σε επισήμανση από τον Νικήτα Κυριάκου πως δεν πρόκειται για δηλώσεις αλλά για χθεσινή ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, για τον τερματισμό των δύο μέτρων, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε πως δεν την έχει δει.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Ακολούθησε συζήτηση σε υψηλούς τόνους, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να λέει πως πρέπει πρώτα να επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να παρθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον παρουσιαστή της εκπομπής να ζητά απάντηση γιατί να μην δει το θέμα νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Αννίτα Δημητρίου ως προεδρεύουσα της Δημοκρατίας.

Το θεώρησε αστεϊσμό

Για να διερωτηθεί ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος αν πρόκειται περί αστεϊσμού, με τον Νικήτα Κυριάκου να του υπενθυμίζει πως είναι η δουλειά του να υποβάλλει ερωτήσεις και αν η Αννίτα Δημητρίου έχει ήδη προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου εν τη απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση