ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κεραυνός: Ούτε επαύλεις, ούτε γραμμάτια οι δημόσιοι υπάλληλοι

Θα ενισχύσει κατανάλωση και μεσαία τάξη η αύξηση που πήραν, είπε ο υπουργός Οικονομικών

24news team

Δεν θα επηρεαστεί αρνητικά η κυπριακή οικονομία από την πρόσφατη αύξηση στο κρατικό μισθολόγιο, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μιλώντας σήμερα για το θέμα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».

Αρχικά, είπε πως «οι αυξήσεις δόθηκαν στα πλαίσια λήξης μίας σύμβασης του 2022 και του 2024. Είχαν τεθεί ένα σωρό αιτήματα, αναδρομικές αυξήσεις του 2022, το 2023, το 2024, αυξήσεις σε κλίμακες, επεκτάσεις σε κλίμακες και έγινε μια διαπραγμάτευση. Η σύμβαση αυτή έχει υπογραφεί δίνοντας μόνο 1,5%, χωρίς αναδρομικά, ούτε για το 2022, ούτε για το 2023, μόνο για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2024».

Σε επισήμανση από τον Νικήτα Κυριάκου ότι με αυτή την αύξηση μεγαλώνει κι άλλο το κρατικό μισθολόγιο και στην ερώτηση ποιο είναι το κόστος της, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε: «Το κόστος είναι 38 εκατομμύρια περίπου. Αν λάβουμε υπόψη ότι αυτή η αύξηση είναι 33 ευρώ περίπου μέσος όρος τον μήνα, ούτε επαύλεις αγοράζεις με τα 33 ευρώ, ούτε επενδύσεις, ούτε γραμμάτια κάνεις. Θα μπουν στην κατανάλωση και θα ενισχύσουν το εισόδημα της μεσαίας τάξης για τί το 32% των δημοσίων υπαλλήλων είναι χαμηλά αμειβόμενοι. Το 44% των δημοσίων υπαλλήλων είναι κάτω από τον μέσο όρο, του μέσου μισθού».

Σε ερώτηση γιατί δεν εξαιρέθηκε το υπόλοιπο ποσοστό που παίρνει καλούς μισθούς στο δημόσιο, ο Μάκης Κεραυνός απάντησε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να πάρουν αύξηση στους μισθούς τα τελευταία 15 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση