ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Kitasweather: Ισχυρό δυτικό ρεύμα, κυπριακή σκόνη και τριήμερο βροχών

Ο καιρός και η θερμοκρασία από σήμερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

24news team

Ισχυρό έως πολύ ισχυρό και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται στην περιοχή μας σήμερα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω της κανονικής, με μέγιστες θερμοκρασίες έως τους 31-32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Kitasweather.

Το επόμενο τριήμερο, συνεχίζει, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μεν μικρή εξασθένηση, αλλά θα παραμείνουν ενισχυμένοι κυρίως κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη παραμένοντας σε επίπεδα κάτω της κανονικής ενώ την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδας, πιο ασταθής αέρια μάζα φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων τοπικών βροχών, καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες στα ορεινά, ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή των Βαλκανίων θα αρχίσει να κινείται δυτικότερα καθώς στροβιλίζεται και εξασθενεί προς την κεντρική Μεσόγειο ενώ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τουρκίας θα συντηρεί πιο δροσερό και ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.

Αρχικά, η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού και το βορειοανατολικότερο άκρο του νησιού όπου παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ελαφριές βροχές στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Κυπριακή σκόνη

Στην περιοχή μας θα συνεχίσει να πνέει ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα. Λόγω των ενισχυμένων ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή μας αναμένεται να ανασηκωθεί και κυπριακή σκόνη κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες, η οποία θα επηρεάζει κυρίως νότια, νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, με τις συγκεντρώσεις τις να κυμαίνονται σε αυτές τις περιοχές σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, με την πιθανότητα εκδήλωσης λίγων μεμονωμένων ελαφριών πρόσκαιρων βροχών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο καιρός την Τρίτη

Αύριο, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο και θα συνεχίσει την δυτική του πορεία καθώς εξασθενεί περαιτέρω ενώ το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τουρκίας αρχίζει επίσης να εξασθενεί.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στην περιοχή μας, ωστόσο θα συνεχίσει να πνέει μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, νοτιοανατολικότερα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο και τοπικά στα νότια, νοτιοανατολικά έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, πιο ασταθής αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ παράλληλα νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο, ασταθής αέρια μάζα φαίνεται πως θα επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές, απογευματινές ώρες να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων, τοπικών βροχών, καταιγίδων. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει γενικά αξιόλογη μεταβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση