ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kitasweather: Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες

Δείτε τις καιρικές προβλέψεις μέχρι και την Τετάρτη

24news team

Αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και στο εσωτερικό της Κύπρου αναμένονται σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα, μαζί με τοπικές βροχές και καταιγίδες. σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα kitasweather.

Αναλυτικά, το σχετικό δημοσίευμα:

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα το απόγευμα και στο εσωτερικό.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι με πιθανότητα χαλαζοστρώσεων και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο αυριανός καιρός

Τη Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βορειότερα και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και σε περιοχές του εσωτερικού. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν βόρεια πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν και κάποια βόρεια τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό και βόρεια θα να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Για την Τρίτη

Tην Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Για την Τετάρτη

Tην Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση