ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΚΟΠ: Καμία σχέση με την μετακίνηση φιλάθλων τα επεισόδια

Σύσκεψη την Παρασκευή

ΚΥΠΕ

Καμία σχέση έχουν με την όποια μετακίνηση φιλάθλων τα χθεσινά επεισόδια στο Στάδιο Αλφαμέγα πριν από το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, δηλώνει η ΚΟΠ, σημειώνοντας πως δεν ήταν αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών, αλλά  αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας έχει καλέσει σε σύσκεψη τους Προέδρους των ομάδων Α' Κατηγορίας την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 13:00 στα γραφεία της ΚΟΠ με κύριο θέμα τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο και τρόποι αντιμετώπισης τους. 

Στη σημερινή ανακοίνωση της η ΚΟΠ, και σε συνέχεια  των χθεσινών γεγονότων στη Λεμεσό και της ανακοίνωσης της Αστυνομίας, αναφορικά με τον μη διεξαχθέντα αγώνα για το Πρωτάθλημα Cyprus League by Stoiximan, μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ Λεμεσού, η Ομοσπονδία καταδικάζει αρχικά οποιασδήποτε μορφής βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράσταση της προς τους τραυματίες κατά τα χθεσινά γεγονότα και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Σημειώνει πως «οι εικόνες που είδαμε χθες από τους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και διά ζώσης όσοι ήταν στο γήπεδο  δεν αρμόζουν στο Ποδόσφαιρο μας και καλεί για άλλη μια φορά τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, αλλά και τους υγιείς φιλάθλους  να προστατεύσουν το άθλημα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας  και συγκεντρώνει διαχρονικά το ενδιαφέρον και την αγάπη φιλάθλων ανά το παγκόσμιο».

Η ΚΟΠ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναμένει να πάρει τις εκθέσεις από τους αξιωματούχους του αγώνα  για να μπορέσει να οδηγήσει τους υπεύθυνους ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της για να ληφθούν οι πρέπουσες αποφάσεις.

«Σημειώνουμε πως τα χθεσινά επεισόδια καμία σχέση έχουν με την όποια μετακίνηση φιλάθλων.  Δεν ήταν αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών, αλλά  αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας. Δεν θεωρούμε σωστό σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητων γεγονότων, να προτάσσεται ως αιτία η μη απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων», τονίζει η ΚΟΠ.

Επισημαίνει πως η Ομοσπονδία δια του Προέδρου της αλλά και σε άλλα επίπεδα, τις προηγούμενες μέρες μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της απευθύνθηκε προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κάνοντας συστάσεις και υποδείξεις για αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και σεβασμό του νόμου.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της ΚΟΠ για την προσέλευση και αποχώρηση των φιλάθλων με ασφάλεια στον αγώνα Απόλλων – ΑΕΛ, και όπως και σε άλλες περιπτώσεις, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για την ασφάλεια όλων μέσα στο γήπεδο. «Δυστυχώς όμως, γίναμε μάρτυρες καταδικαστέων γεγονότων», τονίζεται.

Η ΚΟΠ διαβεβαιώνει, επίσης, πως οι αθλητικές πειθαρχικές ποινές  θα επιβληθούν όπου και όπως πρέπει όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση.

«Είμαστε βέβαιοι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και η Αστυνομία θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διερεύνηση των συμβάντων, σύλληψη των υπόπτων και προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με στόχο την άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», αναφέρει.

Τέλος, η ΚΟΠ καλεί για άλλη μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν το Ποδόσφαιρο από συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν το άθλημα και δίνουν την ευκαιρία για κακοπροαίρετες κριτικές και άδικες προσεγγίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση