ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λεμεσός η επόμενη ημέρα: Οι τρεις τραυματίες αστυνομικοί, το χάος, οι ευθύνες και η αναμενόμενη έκθεση

Αποσβολωμένη παρακολουθεί ξανά η κυπριακή κοινωνία

24news team

Αποσβολωμένη παρακολουθεί από χθες η κυπριακή κοινωνία το χάος που προκλήθηκε για άλλη μια φορά στη Λεμεσό και τα επακόλουθά του, αναμένοντας την ανάληψη ευθυνών. Για άλλη μια φορά παρά τα εξαγγελθέντα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, ΄όχι μόνο δεν αποτράπηκαν τα επεισόδια έξω από το στάδιο Άλφα Μέγα αλλά καταγράφηκαν και τρεις τραυματισμοί αστυνομικών. Ο ένας τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα και οι δύο ελαφρύτερα. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναμένει την έκθεση γεγονότων για τα γεγονότα. Χθες το 24News αποκάλυψε βίντεο με την είσοδο στο στάδιο των οπαδών της ΑΕΛ, την αιτία δηλαδή που επικαλέστηκε η Αστυνομία για αναβολή του αγώνα.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το 24news με τους οπαδούς της ΑΕΛ να εισέρχονται στο στάδιο: 

Το 24news εξασφάλισε βίντεο από το ντου των οπαδών της ΑΕΛ.

Οι αστυνομικές αρχές ανάμεσα στα όσα επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν και η βίαιη είσοδος οπαδών της ΑΕΛ στο στάδιο αφού «αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και χρησιμοποίησαν σπρέι εναντίον των επιτηρητών και αστυνομικών», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δύναμη.  

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος αναμένει την έκθεση γεγονότων που ζήτησε, δήλωσε ότι η απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα, λήφθηκε όταν ο υπεύθυνος Ασφαλείας δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή έναρξη του αγώνα.

Αργά χθες βράδυ, σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, σημειώνει ότι τα σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς την ΚΟΠ και τις άλλες αρμόδιες αρχές, για τους ενδεχόμενους κινδύνους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους για αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι, παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις της

- Σημειώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά έξω από το στάδιο,

- Εντοπίστηκε τσάντα με μολότοφ και πυρσούς

- Οπαδοί της ΑEΛ χρησιμοποίησαν σπρέι εναντίον των επιτηρητών και αστυνομικών και εισήλθαν βίαια στο γήπεδο, προκειμένου να μην υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν για να γίνει σωματικός έλεγχος.

- Μετά την ανακοίνωση για μη έναρξη του αγώνα, οπαδοί στην κερκίδα του Απόλλωνα χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες και πυρσους.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση