ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Οικογένεια δεν μπορεί να αγοράσει τούρτα γενεθλίων, δεν έχει να φάει (ΒΙΝΤΕΟ)

Γροθιά στο στομάχι το περιστατικό με μονογονιό

Μονογονιός στη Λεμεσό, δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει τούρτα γενεθλίων στο παιδάκι της. Το πολύ λυπηρό γεγονός έφερε στη δημοσιότητα η Αργεντούλα Ιωάννου, πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονιών, στέλνοντας το μήνυμα πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι υποφέρουν και χρειάζονται ουσιώδη στήριξη.

«φανταστείτε μια οικογένεια που δεν έχει 30 ή 50 ευρώ να αγοράσει τούρτα, προφανώς δεν έχει ούτε για να φάει», σχολίασε η Αργεντούλα Ιωάννου. Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, εξήγησε ότι η σχετική ανάρτηση έγινε από ομάδα που κάνει προσπάθειες και στηρίζει κόσμο σε απόλυτα αναγκαίες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι ο σύνδεσμος επικεντρώνεται στον θεσμικό του ρόλο.

«Βέβαια είναι πολύ λυπηρό», σημείωσε η κ. Ιωάννου για το γεγονός ότι μια οικογένεια δεν είχε την οικονομική ευχέρεια για την αγορά τούρτας, ωστόσο ο Σύνδεσμος επιδιώκει θεσμικές λύσεις, ώστε ο κόσμος να μην μείνει στην «ζητιανιά».

«Αντιμετωπίσαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και πάμε στο κράτος και ζητούμε», ωστόσο το κράτος δεν ακούει, όπως εξηγεί η κ. Ιωάννου.

«Αυτό που αποκαλύπτει το περιστατικό , είναι ότι υπάρχει μια κοινωνία που υποφέρει. Εμείς προσπαθούμε να διαβιβάζουμε στο κράτος να διεκδικήσουμε λύσεις και στήριξη αυτών των οικογενειών που όχι μόνο δεν έχουν τούρτα για τα παιδάκια τους, δεν έχουν φαγητό κάθε μέρα», υπογραμμίζει η κ. Ιωάννου προσθέτοντας πως από πλευράς κράτους δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Την ίδια ώρα όπως σημειώνει η κ. Ιωάννου, από πέρσι ο σύνδεσμος έχει ζητήσει συνάντηση με την υφυπουργό Πρόνοιας και έχει ζητήσει να δοθεί κονδύλι 150 ευρώ ανά παιδί για σχολικά είδη, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση, θετική ή αρνητική. «Και τώρα βλέπουμε αυτές τις εξαγγελίες για τα σχολικά, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο. Δίνουν 200 ευρώ τάμπλετ στην Γ΄ Δημοτικού χωρίς εισοδηματικά κριτήρια».

Δείτε τα όσα ανέφερε η Αργεντούλα Ιωάννου στον ΑΝΤ1:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση