ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο μικρός Ηλίας δίνει μάχη για τη ζωή και μας χρειάζεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγωνιώδης έκκληση από τη μητέρα του για συμβατό δότη μυελού των οστών

24news team

Έναν σκληρό αγώνα με τον χρόνο δίνει ο μικρός Ηλίας, ένα χαμογελαστό παιδί που παλεύει με τη λευχαιμία και χρειάζεται κατεπειγόντως συμβατό δότη μυελού των οστών. Η αγωνιώδης προσπάθεια της μητέρας του, Ηλιάνας Γκαγκάνα, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο είναι συγκλονιστική.

Σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» στον ΑΝΤ1, απηύθυνε θερμή παράκληση προς όλους, προς οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, να αφιερώσει δύο λεπτά από τον χρόνο του και να δώσουμε δείγμα, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τη ζωή του παιδιού της που παλεύει με τον καρκίνο.

Ο μικρός Ηλίας, με καταγωγή από την Κατερίνη, παλεύει για δεύτερη φορά με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, από τα 3 του έτη και χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών. «Το φάρμακο για τη λευχαιμία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος», τόνισε η μητέρα του.

Όπως είπε ο μικρός Ηλίας, χρειάζεται άμεσα δότη μυελού των οστών, ενώ δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία συμβατότητα σε καμία χώρα. Επισήμανε πως το παιδί χρειάζεται 95% και άνω συμβατότητα, κάτι που όπως είπε είναι δύσκολο να βρεθεί. «Ο χρόνος περνά και δεν είναι μαζί μας δυστυχώς», τόνισε.

Διαβεβαίωσε πως η διαδικασία δειγματοληψίας είναι πάρα πολύ εύκολη και ότι ο κάθε άνθρωπος που επιθυμεί μπορεί να το πράξει, από την ηλικία των 18 μέχρι 45 ετών.

«Με μια μπατονέτα μέσα από το στόμα παίρνουν λίγο σάλιο και αμέσως κατοχυρώνονται στην παγκόσμια τράπεζα δοτών όπου οι ασθενείς με καρκίνο βρίσκονται σε λίστα ώστε να βρεθεί συμβατός δότης», σημείωσε.

Αρκούν λίγα λεπτά όπως σημείωσε για να χαρίσει κάποιος «και πάλι το χαμόγελο και να κάνει το θείο δώρο στον Ηλία μου και σε όλο τον κόσμο που παλεύει», είπε η Ηλιάνα Γκαγκάνα. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συμβατός δότης, εξήγησε, η διαδικασία είναι ανώδυνη γιατί πλέον γίνεται όπως η αιμοληψία από το χέρι.

«Με πολύ λίγο χρόνο μπορεί κάποιος να χαρίσει το πιο πολύτιμο πράγμα σε ένα άνθρωπο είτε στον Ηλία μου είτε στον κάθε άνθρωπο», δήλωσε. Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν δείγμα μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε νοσοκομείο στο τμήμα αιμοδοσίας αρκεί πρώτα να πάρουν τηλέφωνο και να διευθετηθεί ραντεβού.

 Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Μέρα Μεσημέρι» στον ΑΝΤ1:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση