ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Το πρώτο κανάλι και ένας καυτός παπάς

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Αγορές και εξαγορές

Ανακατατάξεις αναμένονται στον χώρο των ΜΜΕ της Κύπρου. Πληροφορίες για αγορές, (εξαγορές;) καναλιών - βλέπε Σίγμα αλλά και εφημερίδων - βλέπε Πολίτης, πάνε και έρχονται. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως κάτι πραγματικά κινείται. Αναμένετε τα νεότερα.

Άνω κάτω στο ΡΙΚ

Συζητήσεις και αναστάτωση προκάλεσε στο ΡΙΚ η αποκάλυψη για παραγωγό με εμμονές που έκοβε και έραβε και που χαρακτήρισε την εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» ως trash όπως και την μαγειρική εκπομπή με την Χρύσω Λέφου. Και οι δύο εκπομπές έχουν φύγει πια από το Ίδρυμα, μία πήγε στον Άλφα και η άλλη στο Σίγμα με κάποιους στο ΡΙΚ να ψάχνουν το λάθος...

Η επιτυχία της σειράς δεν είναι μόνο ο παπάς, με το θανατηφόρο κορμί, το six pack, που κοιμάται γυμνός, (ναι εντελώς τσιτσιδος!) και ιδρωμένος και βλέπει κολασμένα όνειρα

Η Άντρη Καραντώνη της «Παραδοσιακής Βαρδιάς» αποκάλυψε, μιλώντας στον Μαρίνο Νομικό, ότι κάποιοι από το ΡΙΚ τους ζητούσαν εκ των υστέρων να παραμείνουν στο Ίδρυμα αλλά ήταν ήδη αργά. Όσα λέχθηκαν αναπαράχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα από ανθρώπους του ΡΙΚ και προκάλεσαν πολλά σχόλια και άφησαν νέα υπονοούμενα.

Οι αποκαλύψεις για το ΡΙΚ συνέπεσαν και με την παράδοση του πορίσματος της έρευνας για τον γενικό διευθυντή Θανάση Τσώκο. Ο Τσώκος βρίσκεται ακόμα σε διαθεσιμότητα μετά την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στο τέλος Απριλίου.

Μέσα σε όλα αυτά το ΡΙΚ συζητήθηκε πολύ και για πολλούς λόγους και για τη συνέντευξη του Χριστόφορου Τορναρίτη στην Ελίτα Μιχαηλίδου. Ιδιαίτερα όσα είπε για τον ευρωβουλευτή και μεγάλο μας ανταγωνιστή στα ΜΜΕ, Φειδία Παναγιώτου. 

«Παραδοσιακή Βραδιά» - Άντρη Καραντώνη και ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ μετακόμισαν με θόρυβο από το ΡΙΚ στον Άλφα 

Καυγάς και απειλές

Σε ποιο μεγάλο κανάλι σημειώθηκε καυγάς υψηλών ρίχτερ; Αληθεύει ότι ακούστηκαν και απειλές και λίγο έλειψε να κληθεί η αστυνομία ενώ έπεσε και μια παραίτηση αλλά στη συνέχεια, πολύ γρήγορα, ανακλήθηκε; 

Μετά από κοινό γεύμα με σημαίνον πρόσωπο του σταθμού που έδρασε ως πυροσβέστης τα πνεύματα ηρέμησαν. Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να είναι για πολύ.

Πόσο σπρώξιμο πια;

Νέα φιλότιμη προσπάθεια για προώθηση της «Χαραυγής» από πόρτα σε πόρτα άρχισε ξανά το ΑΚΕΛ. Η εφημερίδα προωθείται σε καθημερινή βάση και μάλιστα πιεστικά σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν... Οι αντιδράσεις για το κόστος σε σχέση με την πτώση της κυκλοφορίας αυξάνονται ιδιαίτερα μεταξύ στελεχών του κόμματος. Κάποιοι τα λένε μάλιστα και φανερά πια, ότι ως φωνή η ιστορική εφημερίδα της παράταξης έχει όχι μόνο ατονήσει αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Κάποιοι ζητούν μάλιστα και ευθύνες προτάσσοντας τα αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και τις εκλογικές μάχες που έρχονται. Η προώθηση της εφημερίδας μέσα από τα Μέσα του ΑΚΕΛ, που δεν είναι και λίγα - Άστρα,  διάλογος, match.cy, έντυπα ένθετα, Εργατική Φωνή, Νεολαία και ΕΔΟΝews, δεν αποδίδει και η γκρίνια αυξάνεται. 

Τι λέει η τηλεθέαση; 

Πρώτο κανάλι με διαφορά πέραν των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο παραμένει ο Αλφα. Η τηλεθέαση για τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου (07-13) δείχνει πως η δυναμική του Άλφα συνεχίζεται και στη νέα περίοδο προγραμμάτων με τις νέες εκπομπές του να πετυχαίνουν συντριπτικά πλήγματα και ουσιαστικά να παίζουν μόνες τους στο ταμπλό της τηλεθέασης. Πρώτη και καλύτερη εκπομπή ο «Άγιος Έρωτας», η σειρά που ανεβάζει θεαματικά όχι μόνο την λίμπιντο αλλά και την τηλεθέαση.

«Άγιος Έρωτας» πήρε με το σπαθί του και το κορμί του τα σκήπτρα στην τηλεθέαση.

Ο παπάς με το θανατηφόρο κορμί και οι αισθησιακές σκηνές εκτόξευσαν τα ποσοστά και προκαλούν μαζική έξαψη. 

Οκ η επιτυχία της σειράς δεν είναι μόνο ο παπάς, με το θανατηφόρο κορμί το six pack που κοιμάται γυμνός, (ναι εντελώς τσιτσιδος!) και ιδρωμένος και βλέπει κολασμένα όνειρα. Που το ξανάδατε αυτό;  

Μαζί με τον φλογερό παπά και έφεραν την επιτυχία και όλα τα άλλα που κατάφεραν να δέσουν την σάλτσα: ενδιαφέρον σενάριο, πλοκή, πολύ καλές ερμηνείες, καλή σκηνοθεσία (που αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα) και ηθοποιοί που δεν έχουν κατακαεί...

Ο Άγιος Έρωτας λοιπόν πήρε με το σπαθί του και το κορμί του τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις της τηλεθέασης! Βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις θέσεις 1,2,3 και 5. Μόνο ο Λούης Πατσαλίδης κατάφερε να μπει στην τέταρτη θέση στην κορυφή της λίστας της Nielsen.

Καθόλου άσχημη είναι η συνέχεια και για τις άλλες, νέες εκπομπές του Άλφα. Ας πούμε, η «Γη της Ελιάς» που παίζει να προβάλλει τα περισσότερα φιλιά και γυμνά ανά δευτερόλεπτο, κέρδισε επίσης με το... σπαθί της τις θέσεις 6, 10 και 11. 

«Γη της Ελιάς» παίζει να είναι η πρώτη σειρά σε μετάδοση καυτών φιλιών ανά λεπτό, μην σας πω ανά δευτερόλεπτο.

Στην πρώτη δεκάδα υπάρχει η παρουσία ενός ακόμα καναλιού, του ΑΝΤ1 με την σταθερή αξία (στην τηλεθέαση) του «Casa De Mikel». Κατατάγηκε στην 7η θέση με ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό. 

Στις θέσεις 8 και 9 εισέβαλε ο «Τιμωρός», επίσης του Άλφα με τον Δημήτρη Λάλο να έχει μεταμορφωθεί από τον Μαθιό του Σασμού σε έναν πονεμένο, αδίστακτο, τιμωρό που έχει χάσει τα πάντα και ζητάει εκδίκηση. Και όντως το παρακάνει μερικές φορές χωρίς να πείθει. Φταίει αυτός, φταίει το σενάριο, φταίει η σκηνοθεσία ή μήπως η βαριά κληρονομιά του «Σασμού»; Ας αφήσουμε να κυλήσουν λίγα ακόμα επεισόδια και θα επανέλθουμε... 

Να και ο ΑΝΤ1!

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της νέας σειράς του ΑΝΤ1, του «Grand Hotel», στην 20άδα των πρώτων εκπομπών. Η όντως καλογυρισμένη και πρωτότυπη σειρά που έχει και αυτή την αυξημένη δόση της σε γυμνό και αισθησιασμό αλλά και έγκλημα και σκοτωμούς και βιασμούς, τα πάει πολύ καλά υπό τις περιστάσεις. Σε αντίθεση με την ακριβή "Μάγισσα" την οποία ψάχνουμε με το μικροσκόπιο στα στατιστικά και κάπου έχει... παραπέσει. 

Σταθερή ΑΝΤενική αξία παραμένειο «Εκατομμυριούχος» με τον Αρναούτογλου ο οποίος αυξάνει σε τρεις τις παρουσίες του καναλιού στην 25άδα των πετυχημένων εκπομπών. 

Με μία εκπομπή βρίσκεται στην 25άδα και το Σίγμα, με το «The Voice of Greece» 10 που βρέθηκε στην 13η θέση. 

Μία εκπομπή έχει στην 25άδα και το ΡΙΚ. Ποια; Το UEFA NATIONS LEAGUE CYPRUS VS ROMANIA 1H FOOTBALL! 

Το Οmega βάζει στην 25άδα αλλά χαμηλά, ο «Τροχός της Τύχης». Μια επίσης σταθερή αξία που βρέθηκε στις θέσεις 17, 22 και 23. 

Τα μαλλιά και ο... χωρισμός της Αννίτας

Θεαματική είσοδο στην 25άδα έκανε και το «ΤΕΤ Α ΤΕΤ» που επέστρεψε για τη νέα σεζόν στον Άλφα με τον Τάσο Τρύφωνος. Ο πετυχημένος παρουσιαστής επέλεξε για πρώτη εκπομπή μια συνέντευξη με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Η εκπομπή ήταν το Νο1 πρόγραμμα σε τηλεθέαση στη ζώνη των 19.00 και λειτούργησε ως lead in του κεντρικού δελτίου του Άλφα φτάνοντας μέχρι και 18,5%. Βοήθησαν βέβαια σε αυτό και οι ερωτήσεις του Τάσου στην Αννίτα για τα σχόλια που ακούγονται περί χωρισμού της αλλά και για το χρώμα των μαλλιών της. Ερωτήσεις που ομολογουμένως δεν της έχουν υποβληθεί από άλλους δημοσιογράφους.

Πόσο γράφουν τα κανάλια; 

Η σειρά στην οποία βρέθηκαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια την εβδομάδα 07-13 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με τις μετρήσεις Nielsen είναι:

TelREST: 35,6% (Σταθερά πρώτα εξακολουθούνείναι όλα τα άλλα που παρακολουθούν οι Κύπριοι εκτός από τα παραδοσιακά κανάλια)

ALPHA: 15,6%

ΑΝΤ1: 11,3%

OMEGA: 10,6%

SIGMA: 8,9%

ΡΙΚ1: 10%

Other CY: 4,1%

ΕΡΤ WORLD: 2,5%

ΡΙΚ2 : 1,3%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X