ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύμβουλοι Προεδρίας: Η γυναικοκρατία, οι σπουδές και ο πιο υψηλόμισθος

Οι προσλήψεις έγιναν τους τελευταίους 4 μήνες - Τα «δημοφιλέστερα» πτυχία και ο ακριβοπληρωμένος συνεργάτης

24news team

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα της, τα ονόματα συμβούλων και συνεργατών της κυβέρνησης, μαζί με τέσσερα ακόμη στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά: Το μέλος της κυβέρνησης με το οποίο συμβάλλεται, τις ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές του, τη χρονική περίοδο έναρξης και λήξης της σύμβασης, καθώς και τον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό του τίτλο. 

Το 24News έκανε μια διαφορετική ανάγνωση της λίστας που δημοσιοποιήθηκε και κωδικοποίησε τα στατιστικά που την αφορούν. Ξεχωρίσαμε ποιος αξιωματούχος διαθέτει τους περισσότερους συμβούλους, ποιος είναι οι πιο ακριβοπληρωμένος, πόσοι από αυτούς είναι άνδρες και πόσες γυναίκες αλλά και ποιες σπουδές κυριαρχούν στα βιογραφικά τους. Και βεβαίως πόσα μας στοιχίζουν συνολικά...

Στον Πρόεδρο οι περισσότεροι σύμβουλοι

Στη λίστα αναγράφονται 31 ονόματα συμβούλων και συνεργατών της κυβέρνησης με πλήρη στοιχεία. Παρατηρείται επίσης ένα πεδίο κενό, στο οποίο αναγράφονται μόνο τα ακαδημαϊκά προσόντα.

Οι περισσότεροι, πέντε συνολικά, συμβάλλονται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέσσερις εξ αυτών έχουν ως ημερομηνία έναρξης σύμβασης τις 2 Μαΐου του 2024 ενώ το πέμπτο άτομο προσλήφθηκε στις 3 Ιουνίου του 2024. Οι συνολικές ακαθάριστες απολαβές τους είναι στα 12.906 ευρώ μηνιαίως.

Προσλήψεις των τελευταίων 4 μηνών

Όλοι οι αναγραφόμενοι στον κατάλογο έχουν ως έναρξη της σύμβασής τους, ημερομηνία εντός του τρέχοντος έτους. Από τις 24 Απριλίου του 2024 και εντεύθεν. Μία συμβαλλόμενη με συνεργάτιδα – σύμβουλος, με τον υπουργό Άμυνας, προσλήφθηκε στις 8 Μαΐου 2024 και η σύμβασή της τερματίστηκε στις 30 Ιουνίου του ιδίου έτους.

Γυναικοκρατία
Οι γυναίκες είναι συνολικά περισσότερες στο σχήμα των συμβούλων και συνεργατών της κυβέρνησης καθώς αθροίζονται σε 22 ενώ οι άντρες είναι εννέα. Τέσσερις γυναίκες είναι οι σύμβουλοι του Προέδρου Χριστοδουλίδη (Μαρία Σταύρου, Παναγιώτα Παναγιώτου, Αναστασία Κωνσταντούρη και Μάρω Θεοδότου) ενώ μοναδικός άνδρας είναι ο Σπύρος Στυλιανού.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος
Οι πιο χαμηλές ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές συνεργατών και συμβούλων του καταλόγου που δημοσιεύτηκε βρίσκονται στις 2.083 ευρώ ενώ ο υψηλότερα αμειβόμενος,  αγγίζει τις 5.166 ευρώ. Πρόκειται για τον Λάμπρο Καούλλα, ο οποίος εργάζεται για τον υφυπουργό Μετανάστευσης.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσιο κόστος
Συνολικά, κάθε μήνα, οι συνεργάτες στοιχίζουν περισσότερα από 80 χλιάδες ευρώ με το ετήσιο κόστος να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους ακαδημαϊκούς τίτλους, οι περισσότεροι αφορούν τέσσερις κατευθύνσεις: Τις πολιτικές επιστήμες, την ιστορία και αρχαιολογία, τη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ, καθώς και τη νομική.

Δείτε όλα τα ονόματα της λίστας:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση