ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Μαζεύτηκαν περίπου 2 τόνοι σκουπιδιών

Περίπου 2 τόνοι σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν σε εκστρατεία καθαρισμού

ΚΥΠΕ

Περίπου δύο τόνοι σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν από την χθεσινή εκστρατεία καθαρισμού του βυθού της θάλασσας στην Πάφο που διοργανώθηκε από την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) στα πλαίσια της κοινωφελούς της δράσης, με τη συμμετοχή δώδεκα κοινωνικών ομάδων και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Βηρυτού, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς επίσης με τις ακαδημίες αθλητικών ομάδων της Pafos FC, Atlantas, και Aiantas. Η εκστρατεία περιλάμβανε και καθαρισμό πεζόδρομου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Άννα Τσέλεπου, εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν 130 κιλά από τον χερσαίο καθαρισμό στον οποίο συμμετείχαν 180 παιδιά από ακαδημίες. Ο χερσαίος καθαρισμός που ξεκίνησε από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου και την περιοχή των Μπάνιων έφτασε περίπου μέχρι την περιοχή του Φάρου.

Στον θαλάσσιο υποβρύχιο καθαρισμό ξεπεράσαμε τα 1800 κιλά ανέφερε η κ. Τσέλεπου ενώ σημείωσε πως  σ’ αυτόν τον καθαρισμό συμμετείχαν 22 δύτες και 6 ψαροτουφεκάδες για 1,5 ώρα. Ενδεικτικά τόνισε πως από τον βυθό της θάλασσας συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά λάστιχα 25 κιλών περίπου καθώς και σωλήνες.

Χαρακτηριστικά  συνέχισε ανασύρθηκαν από τον βυθό 67 τροχοί από αυτοκίνητα και φορτηγά και μεγάλες ποσότητες απο σίδερα. Όλα τα απόβλητα που συλλέχθηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στα κρηπιδώματα και μετά τον διαχωρισμό τους σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης, κατέληξε η κ. Τσέλεπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση