ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πικραμένος φεύγει ο Δημητρίου από την Αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ

«Περίμενα μία εξήγηση. Δεν μου έδωσαν λόγο για την παύση μου»

24news team

Ο τέως Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου φανερά πικραμένος από την απόφασή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, να τον παύσει από τα καθήκοντά του, αποχωρεί από το αστυνομικό σώμα μετά από 40 και πλέον χρόνια στην υπηρεσία.

Ο κ. Δημήτριου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ανέφερε: «Με πήρε τηλέφωνο ψες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, μου είπε ο Προέδρος να σου μεταφέρω ότι μαζί με τον Αρχηγό θα παυθείς και εσύ ο ίδιος. Τον ρώτησαν αν υπάρχει κανένας λόγος και μου λέει όχι», προσθέτοντας «Προτού ενημερώσω τα μέλη της οικογένειας μου, τους γονείς μου για την παύση μου, ξαφνικά ανακοινώνεται η παύση μου τα ΜΜΕ περίπου 25 λεπτά μετά από το τηλεφώνημα του Υπουργού».

Ερωτηθείς αν ρώτησε τον κ. Χαρτσιώτη τον λόγο παύσης του ο κ. Δημητρίου απάντησε δεν μου έδωσε εξήγηση, είναι οδηγίες του Προέδρου να παυθώ.

«Αυτό το οποίο με ενόχλησε είναι ο τρόπος, θεωρώ ότι ήταν άκομψος, νιώθω απογοήτευση, πικρία και προσβεβλημένος, με απομάκυραν από την δουλεία μου χωρίς να μου δοθεί κάποια εξήγηση», σημείωσε ο τέως Υπαρχηγός της αστυνομικής δύναμης.

Ο κ. Δημητρίου επανέλαβε πως ανέμενε μία εξήγηση και ότι φεύγει με ήσυχη την συνείδησή του. 

«Υπηρέτησα ένα σώμα με αφοσίωση, επαγγελματισμό, θυσίασα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής και οικογενειακής μου ζωής για την υπηρεσία» είπε μεταξύ άλλων σημειώνοντας επίσης πως δεν θα κινηθεί νομικά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση