ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ισραηλινός σφετεριστής: Η σύζυγός του τον εγγυήθηκε με αυτοκίνητό πολυτελείας

Στις €92.000 οι συνολικές εγγυήσεις - Το όνομά του μπήκε στο stop list

24news team

Την πώληση ακινήτου στον κατεχόμενο Καραβά, ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίων, διαφήμιζε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ο 25χρονος Ισραηλινός ο οποίος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο, κατηγορούμενος για σφετερισμό περιουσίας. Εντύπωση προκαλούν οι αυστηρές εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του 25χρονου στη δίκη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, οι εγγυήσεις ανέρχονται στο ιδιαίτερα ψηλό ποσό των €92.000. Μεταξύ των εγγυήσεων περιλαμβάνεται και το αυτοκίνητο πολυτελείας της Κύπριας συζύγου του, αξίας €33.000

Η εκπρόσωπος της Δημοκρατίας, δημόσια κατήγορος Χρυσταλλένη Χατζηκωνσταντή και η δικηγόρος που εκπροσώπησε τον κατηγορούμενο, Ραφαέλα Χρυσοστόμου (εκ μέρους του Σωτήρη Αργυρού), συμφώνησαν να μην κρατηθεί ως υπόδικος ο 25χρονος, αλλά με τους ακόλουθους όρους:

·        Να υπογράψει ο κατηγορούμενος προσωπική εγγύηση 50.000 ευρώ

·        Να καταθέσει σε μετρητά το ποσό των 9.000 ευρώ

·        Ορίστηκε αξιόχρεος εγγυητής η σύζυγός του, η οποία κατέθεσε τίτλο ιδιοκτησίας αυτοκινήτου πολυτελείας αξίας 33.000 ευρώ.

·        Να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία.

·        Να τοποθετηθεί το όνομά του στον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων (Stop List)

·        Να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στον αστυνομικό σταθμό Πισσουρίου μεταξύ των ωρών 20:00 και 22:00.

·        Να απαγορεύεται η μετάβασή του στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Η συνήγορος υπεράσπισης μιλώντας ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο 25χρονος τα τελευταία δυο χρόνια κατοικεί μαζί με τη γυναίκα του στη Δημοκρατία. Η σύζυγός του είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, ο ίδιος αιτήθηκε έκδοση άδειας παραμονής στην Κύπρο ενώ έχουν μόνιμη κατοικία στις ελεύθερες περιοχές.

Ήθελε να πωλήσει το ακίνητο στον Καραβά για 3.5 εκατομμύρια 

Όπως μετέδωσε το Sigma, στο υπό αναφορά ακίνητο έχει ανεγερθεί κατοικία, παρανόμως, από το 2003, την οποία ο 25χρονος διαφήμιζε για το ποσό των 3.5 εκατομμυρίων. Οι τέσσερις νόμιμοι ιδιοκτήτες ανέφεραν πως δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να διαφημιστεί ή να πωληθεί η περιουσία τους.

Ο κατηγορούμενος, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, που ορίστηκε για τις 8 του προσεχούς Οκτωβρίου αλλά με σκληρές εγγυήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση