ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε θα γίνει ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Πότε θα γίνει ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Στις 17 Νοεμβρίου, η Λάρνακα ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 7η χρονιά τον θεσμό που έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στα κυπριακά, αλλά και διεθνή αθλητικά δρώμενα, τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στην αρχική ιδέα του μαραθωνίου, η οποία εμπερίκλειε ένα ρίσκο σε ό,τι αφορά την έναρξη μίας τόσο φιλόδοξης διοργάνωσης. «Αναγνωρίζοντας όμως ότι η πόλη του Ζήνωνα δεν φιλοξενούσε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, πίστεψε στην ιδέα που του παρουσιάστηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Radisson Blu Larnaka International Marathon, Κωνσταντίνο Ντάλτα» είπε.

Σήμερα συνέχισε «η Λάρνακα αποκομίζει τους καρπούς, με την πόλη να ζωντανεύει τις μέρες διεξαγωγής του θεσμού, με οφέλη για την οικονομία και τους Λαρνακείς».

Ο Μάριος Δημητρίου, Διευθυντής του Radisson Blu αναφέρθηκε «στη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την πόλη του Ζήνωνα και σημείωσε πως ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας φέρει τις ίδιες αξίες με τον όμιλο του Radisson Blu».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Larnaka International Marathon, Κωνσταντίνος Ντάλτας, «αναφέρθηκε στις αρχικές προκλήσεις που παρουσίαζε η ιδέα της οργάνωσης, ενός τόσο φιλόδοξου μαραθωνίου, που σήμερα μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης, χάρις στην στήριξη μεγάλων χορηγών και φορέων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση θα είναι και η παρουσία του Ελληνα παραολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή στίβου, Στέλιου Μαλακόπουλου,  κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, ο οποίος μετά από ένα φοβερό ατύχημα στα 19 του, έχασε και τα δύο του πόδια, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται και να διακρίνεται, θα επιχειρήσει να καταγράψει νέο ρεκόρ, συμμετέχοντας στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη «αναφέρθηκε η ανάθεση του σχεδιασμού του Πάρκου του Μαραθωνίου στη Λάρνακα, στον αρχιτέκτονα Χρίστο Σάββα, σε χώρο κοντά στην Πιαλέ Πασά, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Λάρνακας, στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου».

Σημειώνεται ότι «ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, αθλητές από όλο τον κόσμο θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού στο νησί, συμμετέχοντας σε μία από τις 7 διαδρομές του».

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5χλμ. αγώνα δρόμου και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1χλμ. για ενήλικες και το McDonald’s™ Kids Race 1χλμ. για παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.larnakamarathon.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X