ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: Εντός του 2025 η λειτουργία Τεχνικών Γυμνασίων

Στα πρότυπα των Αθλητικών και Μουσικών Σχολείων

ΚΥΠΕ

Την απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία Τεχνικών Γυμνασίων που θα λειτουργήσουν εντός του 2025, στα πρότυπα των Αθλητικών και Μουσικών Σχολείων, ως ένδειξη της ανάγκης να συνδεθεί η παιδεία με την αγορά εργασίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τη Γ΄ Τεχνική Σχολή Αρχαγγέλου, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της Γ’ Τεχνικής Σχολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας να επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο «γιατί ως διακυβέρνηση του τόπου με μια άριστη Υπουργό Παιδείας, η οποία ξέρει όλα θέματα και αγαπά την Παιδεία, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική εκπαίδευση».

«Αν θέλουμε να πετύχουμε ανάπτυξη που θα έχει βάθος χρόνου πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ως κράτος, για μας υπάρχουν δύο τομείς που έχουμε ευθύνη έναντι όλων των πολιτών» και αυτοί είναι οι τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

Ανέφερε ότι «έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες μας ίσες ευκαιρίες» και για αυτό, όπως είπε, «στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας επενδύουμε περισσότερο από οποιονδήποτέ άλλον τομέα».

Είναι για αυτό τον λόγο που στην Παιδεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, «ξεκινήσαμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα το εφαρμόσουμε μέχρι το τέλος, για αυτό τη χρονιά που πέρασε προχωρήσαμε σε αλλαγές στο θέμα της αξιολόγησης των μαθητών, στα αναλυτικά προγράμματα, στον εξοπλισμό των σχολείων».

Ανέφερε ότι «θα προχωρήσουμε με το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών, ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, με την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών» και «να λύσουμε ένα θέμα που υπάρχει εδώ και 20, 30, 40 χρόνια, το θέμα των κλιματιστικών», προσθέτοντας ότι το θέμα των κλιματιστικών «θα το λύσουμε κατά τη δική μας διακυβέρνηση».

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε πρόοδο και ανάπτυξη σε τούτη τη χώρα, είναι αναγκαίο για να μπορούμε ως κράτος να λειτουργούμε, να έχουμε μια κοινωνία που ευημερεί» και πρόσθεσε πως «για να είμαστε περήφανοι ότι ανταποκρινόμαστε στους πολίτες μας, πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση».

«Είναι για αυτόν τον λόγο που θέλω σήμερα να ανακοινώσω την απόφαση μας να προχωρήσουμε από το 2025 στην ίδρυση Τεχνικών Γυμνασίων, στο πρότυπο των αθλητικών και των μουσικών σχολείων», υπογράμμισε.

Ανέφερε πως «από το 2025 θα λειτουργήσουν και Τεχνικά Γυμνάσια ως ένδειξη της σημασίας που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση, της ανάγκης να συνδέσουμε και την εκπαίδευση μας, την Παιδεία μας, με την αγορά εργασίας».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «αυτή τη στιγμή χτίζουμε δύο Τεχνικές Σχολές, μια στη Λεμεσό και μια στη Λάρνακα και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ακόμη μία στην περιοχή των περιχώρων της Λευκωσίας».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όλους που έχουν επιλέξει την τεχνική εκπαίδευση».

Μετά την ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνομίλησε στην αυλή του σχολείου, στην παρουσία όλων, με τέσσερις μαθητές και μία μαθήτρια που επελέγησαν τυχαία, ζητώντας να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, γιατί επέλεξαν την τεχνική σχολή, ποιοι τους επηρέασαν στην απόφασή τους αυτή, ποιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους και τι θα ήθελαν να αλλάξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση