ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πώς απαντά η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Χλώρακα

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Χλώρακα, η οποία προηγήθηκε των επεισοδίων, υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο και ήταν εκεί 70 μέλη της Αστυνομίας», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε απάντηση αναφορών για ελλείψεις και αδυναμίες της Αστυνομίας, που συνέβαλαν στο να συμβούν τα επεισόδια.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ομάδες των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια δεν ήταν σε έναν δρόμο, αλλά σε πολλούς. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις. «Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις η Αστυνομία επενέβη δυναμικά και διέλυσε ομάδες, πριν από τη δημιουργία επεισοδίων, ενώ για αυτόν τον σκοπό έγινε χρήση χημικών. Σε κάποια στιγμή, μετά από πληροφόρηση για ενίσχυση του όχλου από άλλες περιοχές, ενισχύθηκε και ο αριθμός των αστυνομικών», είπε ο κ. Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, ετοιμάζεται έκθεση γεγονότων, για να ενημερωθεί η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Εξάλλου ο κ. Ανδ΄ρεου ανέφερε ότι είναι ισχυρή η παρουσία της Αστυνομίας που παραμένει στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα γίνεται έλεγχος σε κλειστά συστήματα, ώστε να εντοπιστούν εμπλεκόμενοι στα επεισόδια.

Υπενθύμισε ότι σήμερα έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, ενώ έγιναν οκτώ καταγγελίες, με το πιο σοβαρό, σημείωσε, τις ζημιές στην είσοδο της οικίας προσώπου και στη συνέχεια την άσκηση βίας εναντίον του. Επίσης αναφέρθηκε σε ζημιές που προκλήθηκαν σε επιχείρηση και σε οχήματα.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ανδρέου

Η επίθεση σε τζαμί

Αναφερόμενος στην υπόθεση επίθεσης με μολότοφ σε τζαμί στη Λεμεσό, ο κ. Ανδρέου είπε ότι φαίνεται να εμπλέκονται δύο πρόσωπα με σκούτερ και κράνη. Σημείωσε ότι ο εντοπισμός τους είναι δύσκολο έργο, λόγω της νυχτερινής ώρας και της χρήσης κρανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση