ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οριοθετήθηκε περιμετρικά η πυρκαγιά - ΒΙΝΤΕΟ

Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά εκτός από συγκεκριμένο δύσβατο σημείο

24news team

Πυρκαγιά ξέσπασε νότια του φράγματος Κούρη στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, στο σημείο βρίσκονται τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα από το Τμήμα Δασών.

Όπως τόνισε ο κύριος Κεττής: "Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή και εντός του ποταμού. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι και η πυρκαγιά επεκτείνεται. Γίνεται υπερπροσπάθεια για περιορισμό της".

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον κύριο Ανδρέα Κεττη, «Πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα εργάζονται για την κατάσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επιχειρεί ακόμα ένα από Τμήμα Δασών και οι δυνάμεις του Δασών ενισχύονται. Επίσης η Πολιτική Άμυνα με 5 Φ.Π.Μ και 10 άτομα προσωπικό. Στην πυρκαγιά για καλύτερο συντονισμό Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού ως επίσης και ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτηση του ο κύριος Ανδρέας Κεττής αναφέρει ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά εκτός από συγκεκριμένο δύσβατο σημείο.

«Γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγιστεί και το τελευταίο εναπομείναντα ενεργό μέτωπο με τη βοήθεια προωθητών γαιών. Για τον περιορισμό της πυρκαγιάς εργάζονται πολλές δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας , Πολιτικής Άμυνας, Επαρχιακής Διοίκησης, Βρετανικών Βάσεων. Στη πυρκαγιά για επί τόπου ενημέρωση από τον Αρχιπύραρχο Π.Υ, βρίσκεται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, λόγω της αυξημένης ροής πυρκαγιών υπαίθρου η οποία παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές, ο Αρχιπύραρχος σε συνεννόηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας «αποφάσισαν την αύξηση των περιπολίων και από τα δύο Σώματα Ασφαλείας». Επιπρόσθετα, αναφέρει, η ομάδα ΣμηΕΑ (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντατικοποιεί με οδηγίες του Αρχιπύραρχου τις περιπολίες για επιτήρηση περιοχών αυξημένου κινδύνου και αυξημένου αριθμού πυρκαγιών.

«Επιπρόσθετα παρακαλούμε το κοινό όταν εντοπίζει είτε πυρκαγιές είτε ύποπτες κινήσεις ατόμων οι οποίες υποδηλούν υποψίες παράνομης δραστηριότητας να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία», αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση