ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άγριο κράξιμο στον Φειδία για πρώτη φορά

Καταιγισμός επικριτικών σχολίων εναντίον του ευρωβουλευτή

24news team

Σφοδρή κριτική δέχεται ο Φειδίας Παναγιώτου για την πρωτοβουλία του να καλέσει τους μαθητές να μην κάνουν μάθημα σήμερα την τελευταία περίοδο ώστε στις 13:00 να μεταβούν στην Πλατεία Ελευθερίας και να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. 

Είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός ευρωβουλευτής δέχεται τόσα πολλά και επικριτικά σχόλια, ως αντανάκλαση της αντίθεσης του κόσμου σε αυτό που προωθεί. Τα δε σχόλια υπέρ της πρότασης του Φειδία για άρση της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία είναι ελάχιστα. Αν και είχε προηγηθεί και η περίπτωση με τις αντιδράσεις για την κόρη αγνοούμενου η οποία τον κατηγόρησε ότι την ειρωνεύτηκε και το βίντεο με τον Τουρκοκύπριο Youtuber, αυτή τη φορά τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του είναι στην καταπλητική τους πλειοψηφία αρνητικά με έντονο επικριτικό λόγο. 

Μια εικόνα άκρως αντίθετη σε σύγκριση με άλλες πρωτοβουλίες και αναρτήσεις του, που συνήθως κατακλύζονται από θετικά σχόλια.

Αναφερόμαστε σε μια από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του στο Instagram, μαζί με μαθητές έξω από σχολείο η οποία δέχθηκε καταιγισμό αρνητικών και επικριτικών σχολίων.

Δείτε μερικά από τα σχόλια και την κριτική που δέχτηκε ο ευρωβουλευτής:

«Άλλες χώρες κάνουν κέντρα απεξάρτησης από τα social media και ούλλα τα κακά που προκαλούν και ο Φειδίας κάμνει διαδηλώσεις, Ας σοβαρευτούμε λίγο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ένα σχόλιο.

«Το θέμα μας δεν είναι τι αρέσει στα παιδιά βρε φίλε. Το θέμα είναι το σχολείο να μαθαίνει στα παιδιά πειθαρχία και τη διαδικασία της μάθησης. Είναι κοινή λογική πως τα κινητά είναι τροχοπέδη», σημειώνεται σε άλλο σχόλιο.

«Να περνούν καλά οι μαθητές; Που γίνεται βία μπροστά στα μάτια τους και η έννοια τους είναι να τραβούν βίντεο αντί να σταματήσουν αυτό που γίνεται;», τονίζεται σε άλλο σχόλιο.

«Νομίζω ξέφυγες», του γράφουν αρκετοί χρήστες της εφαρμογής, με άλλους να διερωτώνται: «Αλήθεια τώρα είσαι σοβαρός εσύ; Ευρωβουλευτής; Το τερμάτισες». «Για όνομα του Θεού πλέον τούτος δεν πάει καθόλου καλά».

Σημειώνεται επίσης και το εξής: «Παροτρύνεις ανηλίκους να φύγουν από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν. Φαντάζομαι αναλαμβάνεις και την ευθύνη αν τυχόν και συμβεί κάτι κακό σε κάποιο παιδί».

Σε συνδυασμό λοιπόν και με την αποτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Πλατεία Ελευθερίας, καθώς μερικές δεκάδες ήταν οι μαθητές και άλλοι πολίτες που παρευρέθηκαν, η σημερινή μέρα καταγράφεται ως δύσκολη για τον ευρωβουλευτή.

Σημειώνεται πως και η εκδήλωση που προγραμμάτισε ο ευρωβουλευτής κατά της απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία αποδείχθηκε απόλυτη αποτυχία. Στην εκδήλωση που διαφημίστηκε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, παρευρέθηκαν πολύ λίγοι μαθητές, γύρω στους 50, ενώ ο Φειδίας Παναγιώτου και οι συνεργάτες του ανέμεναν τη συμμετοχή εκατοντάδων ή και χιλιάδων μαθητών. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση