ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Τριμίκλινης: Στο Τμήμα 12χρονος και 13χρονος

Φέρονται να παραδέχθηκαν ότι έπαιζαν με βεγγαλικά

24news team

Στο Τμήμα, έπειτα από σχετική μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, οδηγήθηκαν δύο ανήλικοι, για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, 24/6 στην επαρχία Λεμεσού, μεταξύ των κοινοτήτων Λάνειας - Τριμίκλινης.

Όπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά ξεκίνησε από βεγγαλικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (25/6) σε ενημερωτική εκπομπή στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ανάφερε ότι μετά από μαρτυρία που προέκυψε οι Αρχές οδηγήθηκαν σε δύο ανήλικα πρόσωπα.

Πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών οι οποίοι φέρονται να ασχολούνταν εκείνη την ώρα με κροτίδες και βεγγαλικά.

Οι δύο ανήλικοι που οδηγήθηκαν στο Τμήμα συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, παραδέχθηκαν ενοχή.

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Λάνειας – Τριμήκληνης

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα, 24/06/2024, στις 16:55 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα Τρίτη, 25/6/2024, στις 6:00 π.μ.. Η καμένη έκταση εκτιμάται περίπου στα 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με την ανατολή του ήλιου ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες επιχειρήσεις. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος 12 πτητικά μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών ανήλθαν σε 150 άτομα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και τρία βυτιοφόρα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησαν 15 άτομα με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, από την Πολιτική Άμυνα 31 άτομα με 11 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας έξι άτομα με δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού τέσσερα άτομα με δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, της ΑΗΚ και εθελοντικών ομάδων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη πυροτεχνημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X