ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε απευθείας δίκη οι γονείς του βρέφους - Επιμένουν ότι το φρόντιζαν

Πότε οδηγούνται ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Δημήτρης Λουκά

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν οι δύο γονείς του άτυχου τρίμηνου κοριτσιού το οποίο ξεψύχησε το απόγευμα της 28ης Ιουλίου προκαλώντας συγκλονισμό στο παγκύπριο.

Ο 23χρονος πατέρας από το Πακιστάν και η 22χρονη μητέρα από την Ελλάδα θα κρατούνται υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης η οποία ορίστηκε στις 3 Οκτωβρίου.

Οι δύο αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας με το πιο σοβαρό να είναι αυτό της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι δύο γονείς αρνούνται ότι δεν τύγχανε φροντίδα το βρέφος, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι το έτρεφαν κανονικά ωστόσο τα ευρήματα των ανακριτών και της ιατροδικαστικής εξέτασης τους «καίνε» για σοβαρή αμέλεια.

Θυμίζουμε πως σε διάφορα μέρη του σώματός του βρέφους υπήρχαν δαγκώματα από έντομα, στοιχείο που μαρτυρεί την έλλειψη φροντίδα ενώ το μαρτύριο του 3μηνου κοριτσιού και η αμέλεια από τους γονείς του δεν τελειώνει εδώ, αφού όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα το βρέφος είχε συμπτώματα ασιτίας.

Εξάλλου όπως είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην κατοικία – διαμέρισμα του ζεύγους διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη προϊόντων υγιεινής τα οποία είναι αναγκαία για την φροντίδα νεογέννητου παιδιού.

Το χρονικό της φρίκης

Το απόγευμα της 28 Ιουλίου 2024, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, ότι κατέληξε κοριτσάκι τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί λίγο προηγουμένως με ασθενοφόρο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.
Μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και επιθεώρησαν τη σορό του βρέφους, στην οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, τα οποία ήγειραν υποψίες για σοβαρή παραμέληση του παιδιού.

Ως εκ τούτου εναντίον του 23χρονου πατέρα του βρέφους, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.

Ο 23χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Ιουλίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση