ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα υπόγεια των ναών βλέπει η Πολιτική Άμυνα για καταφύγια

Στοχεύει να αξιολογήσει και τις νέες αναπτύξεις που διαθέτουν υπόγειους χώρους

24news team

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται 2.200 καταφύγια, σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα, τα οποία χαρακτήρισε έτοιμα να φιλοξενήσουν αν παραστεί ανάγκη, για ολιγόωρη παραμονή, για όση ώρα διαρκούν βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιθέσεις, το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Τα πλείστα καταφύγια βρίσκονται στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως αναφέρθηκε ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν με την εξεύρεση νέων χώρων. Οι κατευθύνσεις είναι δύο.

Αφενός, η Πολιτική Άμυνα ζήτησε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις μητροπόλεις όπως ενημερώσουν, ποιοι ναοί έχουν υπόγεια μεγάλα. Αφετέρου, αξιολογούνται πολλές νέες αναπτύξεις καθώς αρκετές από αυτές διαθέτουν υπόγειους χώρους που η Πολιτική Άμυνα θεωρεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα υφιστάμενα καταφύγια είναι ειδικά διαρρυθμισμένα με εξοπλισμό ενώ διαθέτουν και χώρους προστασίας των πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα πλείστα διαθέτουν τουαλέτες και ντεπόζιτα νερού, όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος τύπου Παναγιώτης Λιασίδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση