ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το βραβείο «Destination Award» διεθνών αερομεταφορέων απονεμήθηκε στην Κύπρο

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αερομεταφορέων «Routes World»

ΚΥΠΕ

Το βραβείο «Destination Award» απονεμήθηκε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αερομεταφορέων «Routes World» που διεξήχθη μεταξύ 6 και 8 Οκτωβρίου στο Μπαχρέιν, ανέφερε το Υφυπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται, το συνέδριο «Routes World» πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1995 και φιλοξενεί ανώτερα στελέχη της παγκόσμιας κοινότητας ανάπτυξης δρομολογίων, όπως κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες αεροδρομίων και άλλους φορείς της αεροπορίας από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 230 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών ανά το παγκόσμιο και ευρύτερα, πέραν των 680 εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός του τομέα της αεροπορίας, με τα βραβεία «Routes Awards» να απονέμονται ως αναγνώριση των επιτευγμάτων τουριστικών αρχών, επιχειρηματικών οντοτήτων και ατόμων σε σχέση με τις επιδόσεις τους στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα σε σχέση με την αεροπορική σύνδεση.

Συμπληρώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Κύπρο, στην κατηγορία «Tourism Authorities» (Τουριστικές Αρχές) και διακρίθηκε με τη βράβευση «Destination Award» για τις δράσεις που διενεργεί για την προβολή της Κύπρου και τη σημαντική συμβολή του στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της, ενώ στην τελική φάση της κατηγορίας είχαν επίσης προκριθεί οι Φιλιππίνες (Department of Tourism), η Ιαπωνία (Japan National Tourism Organization), η Ισπανία (Promotur - Canary Islands Tourist Board) και η Μάλτα (Visit Malta), με την Κύπρο να αναδεικνύεται νικήτρια μέσα από τις ψήφους των συνέδρων.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, είναι η πρώτη φορά που η χώρα λαμβάνει την εν λόγω διάκριση, η οποία «επιστεγάζει τις συνεχείς και έντονες προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη διεθνή αναγνώριση της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός, αλλά και από το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας».

Σε δήλωση του για τη διάκριση της Κύπρου ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής ανέφερε ότι η βράβευση της Κύπρου με το βραβείο “Destination Award” του διεθνούς συνεδρίου Routes World 2024 συνιστά μεγάλη επιτυχία και ένδειξη για την αναγνώριση που λαμβάνει η χώρα διεθνώς, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς διακρίσεις στον τομέα του τουρισμού είναι πάντοτε σημαντικές, καθώς προσθέτουν κύρος, αναγνώριση και δυναμική στον προορισμό.

«Η βράβευση του προορισμού Κύπρος είναι επιτυχία της χώρας, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν στο τουριστικό οικοσύστημα της χώρας μας. Ως Κυβέρνηση στοχεύσαμε από την αρχή στην ταχεία επιστροφή στις υψηλές επιδόσεις του παρελθόντος, και τόσο οι επιδόσεις όσο και η διεθνής αναγνώριση του προορισμού μας ικανοποιεί. Κοιτάμε μπροστά για την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού είναι πολλαπλές και συνεχείς», κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση