ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χαμός έξω από το γήπεδο της Λεμεσού - Ναυτική φωτοβολίδα κτύπησε αστυνομικό

Πετροπόλεμος έξω από το γήπεδο - Τρεις τραυματίες

24news team

Ο κακός χαμός σημειώθηκε με το άκουσμα της οριστικής αναβολής του ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ στο στάδιο «Άλφα Μέγα», στη Λεμεσό.

Εξαγριωμένοι οπαδοί άρχισαν να πετούν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των τριών τραυματιών είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς κτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι. Τους τραυματίες επισκέφθηκαν σε νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης και ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. Η Αστυνομία από πλευράς της έκανε χρήση δακρυγόνων αλλά και του αντιοχλαγωγικού οχήματος «Αίαντας». 

Από το μένος των οπαδών δεν γλύτωσαν ούτε και οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα πέριξ του γηπέδου.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο αγώνας διακόπηκε διότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής, ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε πως «εμείς ως Αστυνομία είχαμε παρακολουθήσει φωτιές έξω από το γήπεδο. Βρέθηκε μια τσάντα με μολότοφ και πυρσούς. Αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ήρθαν οι οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στις κερκίδες χωρίς να δεχθούν τον οπουδήποτε έλεγχο, ρίχνοντας σπρέι σε αστυνομικούς. Εμείς θέλοντας να προβούμε στον κατάλληλο έλεγχο ζητήσαμε στις 18:30 να βγουν όλοι έξω να δεχθούν τον έλεγχο και να μπουν ξανά στο γήπεδο. Αυτό κράτησε μέχρι τις οκτώ παρά. Αρχικά πήγαν έξω κάποιοι εξ αυτών, αλλά χωρίς να περάσουν από έλεγχο αρχίσαν να επιστρέφουν πίσω».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «μεταφέραμε στους υπεύθυνους ασφαλείας ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Είναι για αυτό που προχωρούμε σε σχετικές εισηγήσεις στην ΚΟΠ. Είναι καιρός να αναλάβουν και οι υπόλοιποι φορείς τις ευθύνες τους».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση