ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε ο Κύπριος γιατρός

Νέες αιχμές για εμπόριο οργάνων

Στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο εντατικολόγος, επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης. Οι τόνοι στη δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, ανέβηκαν πολλές φορές με τον συνήγορο, μάλιστα, της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας να αφήνει και πάλι αιχμές για «τις πολλές μεταμοσχεύσεις οργάνων που γίνονται στη κλινική του μάρτυρα».

Ο κ. Κούγιας αρχίζοντας την εξέταση του κ. Ηλιάδη άρχισε να του θέτει ερωτήσεις για συνέντευξη που είχε παραχωρήσει και αν μέσω αυτής παραβίασε το ιατρικό απόρρητο. Μάλιστα, κατά τη σημερινή δικάσιμο, για πρώτη φορά ο συνήγορος είπε ότι η ανακοπή και ο θάνατος του παιδιού οφείλονται όχι μόνο σε καρδιολογικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ, αλλά και σε επιληπτικά επεισόδια. «Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις μαρτύρων (Κουρή, Μακρυθανάση και Αναστασάκη)» είπε ο συνήγορος με τον κ. Ηλιάδη πάντως να αναφέρει πως η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή.

Κούγιας: Έχετε δεχθεί κάποια μήνυση από πλευράς Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου. Είστε κατηγορούμενος;

Ηλιάδης: Δεν είμαι κατηγορούμενος, έχω δεχθεί μία μήνυση. Δε θυμάμαι το περιεχόμενο.

Κούγιας: Είχατε κάνει εναντίον του ζεύγους Δασκαλάκη μία φωνητική παρέμβαση στο twitter;

Ηλιάδης: Δεν θυμάμαι.

Κούγιας: Θα σας θυμίσω. Έχετε μία μήνυση από την οικογένεια κατηγορουμένης και μία μήνυση μόνο από τον κ. Δασκαλάκη. Σας κάλεσαν πριν από λίγο και δεν γίνεται να μην θυμάστε. Πείτε για να μάθουν όλοι. Να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που θέλει να γίνει διάσημος. Έδωσε μηνύματα της κατηγορουμένης σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας διάβασε στο δικαστήριο τη μήνυση της οικογένειας της κατηγορουμένης για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Twitter ο μάρτυρας, λέγοντας πως η οικογένεια Πισπιρίγκου δεν ενδιαφέρονταν για την υγεία του παιδιού.

Κούγιας: Υπάρχει απόρρητο για εσάς;

Ηλιάδης: Οι συγγενείς της μητέρας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει ιατρικό απόρρητο. Είναι πληροφορίες για τη σχέση εμού και των συγγενών. Εκατοντάδες παππούδες έρχονται και είναι πρώτη φορά που είδα τέτοια αδιαφορία.

Ο συνήγορος επέμενε να ρωτά τον κ. Ηλιάδη με ποιο δικαίωμα έδωσε τη συνέντευξη και αναφέρθηκε σε γεγονότα που αντιλήφθηκε στην κλινική, με την πρόεδρο να του απαγορεύει την ερώτηση και τον κ. Κούγια να υποβάλλει αίτημα στο δικαστήριο ώστε να του επιτραπεί να θέσει το ερώτημα.

«Χρησιμοποίησε αυτό το δράμα της οικογένειας για να γίνει διάσημος. Μετεβλήθη σε προκατειλημμένο παράγοντα της δίκης. Ο συγκεκριμένος για να αξιολογηθεί θα πρέπει να αναδειχθεί τι είναι. Εμφανίστηκε σαν Σαμαρείτης, άλλο εάν έχει κάνει το ρεκόρ μεταμοσχεύσεων χωρίς να γνωρίζουμε πού έχουν πάει τα όργανα. Και δεν υπάρχει κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις», είπε ο κ. Κούγιας με το δικαστήριο να απορρίπτει ομόφωνα την προσφυγή του, κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέα της έδρας.

Οι ερωτήσεις του συνηγόρου προς το μάρτυρα συνεχίστηκαν και στο δικαστήριο έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων οι εξής διάλογοι:

Κούγιας: Από τη στιγμή που ήρθε το παιδάκι πόσες φορές επικοινώνησε μαζί σας η κυρία κατηγορουμένη; Είναι εκατοντάδες;

Ηλιάδης: Σας απάντησα, ναι.

Κούγιας: Πώς κρίνετε πως η κυρία κατηγορουμένη επικοινωνεί μαζί σας και σας ρωτάει; Δείχνει ενδιαφέρον;

Ηλιάδης: Βεβαίως.

Κούγιας: Πως κρίνετε το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα δείχνει αγάπη και εκτίμηση για ένα γιατρό και προσπαθεί να τον καλέσει με τον φτωχό σύζυγό της… Αυτό δείχνει αδιάφορη μητέρα;

Ηλιάδης: Δεν είπα ποτέ ότι είναι αδιάφορη η μητέρα.

Στη συνέχεια, ερωτήσεις τέθηκαν για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή που οδήγησαν στην εισαγωγή της αρχικά στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια στη μεταφορά της στην Αθήνα. «Είναι από τις ημέρες που βρίσκεται το παιδάκι στην παιδιατρική. Είναι τρία βίντεο μάλιστα το ένα το έχει σβήσει συνομιλητής μου αλλά έχω κρατήσει στιγμιότυπα. Δεν είναι επιληψία, σπασμοί, καρδιακή ανακοπή, δεν είναι τίποτα. Είναι ένα παιδί που ανεβάζει σφίξεις και το μόνιτορ μας δίνει πληροφορίες για το μισάωρο πριν επεισόδιο», είπε απαντώντας ο κ. Ηλιάδης.

Κούγιας: Ποια ειδικότητα μπορεί να κρίνει εάν είναι επιληπτικό επεισόδιο;

Ηλιάδης: Κάθε γιατρός οφείλει να γνωρίζει επιληπτικές κρίσεις… Έγιναν τρία εγκεφαλογραφήματα κανένα δεν έδειξε επιληπτική δραστηριότητα.

Κάποια στιγμή μάλιστα οι επίμονες ερωτήσεις του κ. Κούγια για τα επεισόδια προκάλεσαν την έκρηξη του μάρτυρα.

«Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο, αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» είπε ο κ. Ηλιάδης με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχλησή της, αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο.

Πρόεδρος: Υπήρχαν εκδηλώσεις αισθημάτων ευγνωμοσύνης των γονιών;

Μάρτυρας: Έχω κάτι. «Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα». Είναι η καρδιά της Τζωρτζίνας που δόθηκε από τη μητέρα σε μένα και νομίζω ότι είναι λίγο οξύμωρο όταν ένας γιατρός ζητάει όργανα, η μητέρα να δίνει την καρδιά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X