ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκροί, τραυματίες - Αναφορές για ομήρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκροί, τραυματίες και αναφορές για ομήρους στην Άγκυρα - Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας - TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet).

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε λόγο, σε ανάρτησή του, για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και σε θύματα: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

«Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός.

Τι γνωρίζουμε για την επίθεση

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση είναι η έδρα της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας που βρίσκεται στο Καχραμανκαζάν, περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροδιαστημικής εταιρείας, η πανεπιστημιούπολη καλύπτει έκταση περίπου 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ασαφές είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής χώρος που έχει γίνει η επίθεση, καθώς και εάν έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αεροδιαστημικής βιομηχανίας ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Ερλικαγιά έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», λέγοντας ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί άνθρωποι

Πλάνα από το περιστατικό που προβλήθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν αρχικά μεγάλα σύννεφα καπνού και μια μεγάλη πυρκαγιά, αναφέρει το AFP.

Εξουδετερώθηκαν η γυναίκα και ένας άνδρας τρομοκράτης

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι εξουδετερώθηκε η γυναίκα τρομοκράτης και ένας εκ των αδρών.

Όπως είπε, αμέσως μετά την επίθεση, οι μονάδες της αστυνομίας και η ομάδα ειδικών επιχειρήσεων έφτασαν πολύ γρήγορα εστις εγκαταστάσεις.

Σε σοβαρή κατάσταση οι 3 από τους 14 τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται, μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι 3 από τους 14 τραυματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X