ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ερντογάν: Ανησυχεί για χειρουργική επέμβαση σε τουρκικά εδάφη

«Είμαστε το μοναδικό κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά του Ισραήλ»

ΚΥΠΕ

«Το μοναδικό κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά του Ισραήλ είμαστε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, δήλωσε ότι «ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας στη Γάζα με όλα μας τα μέσα. Και αυτό δεν το λέω για ηρωισμό. Το μοναδικό κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά του Ισραήλ είμαστε εμείς».

Συνέχισε, λέγοντας πως η μουσουλμανική χώρα που στέλνει τη μεγαλύτερη βοήθεια σε ποσότητα στη Γάζα είναι η Τουρκία. «Σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες η Κυβέρνηση που είναι η φωνή, η ανάσα και η υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού είμαστε εμείς. Στεκόμαστε όρθιοι στην ίδια θέση που στεκόμασταν και την πρώτη ημέρα. Ό,τι υπερασπιζόμασταν την πρώτη ημέρα, υπερασπιζόμαστε και σήμερα, τις ίδιες αξίες. Ό,τι λέμε στην Τουρκία, δεν διστάζουμε ποτέ να πούμε τα ίδια και στον ΟΗΕ. Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και ενάντια στους καταπιεστές χωρίς να διστάζουμε, χωρίς να αμφιταλαντευόμαστε, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν, χωρίς να υποκύπτουμε στις πιέσεις και τις απειλές κανενός» συνέχισε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία ήταν μία από τις χώρες που έδωσαν την πιο έντονη αντίδραση μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο. «Η Τουρκία ήταν αυτή που είδε και αποκωδικοποίησε τα βρώμικα σχέδια της ισραηλινής Κυβέρνησης που είχε ως στόχο να μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε λουτρό αίματος και προειδοποίησε όλη την ανθρωπότητα για τις συνέπειες».

Πλέον, συνέχισε «όλοι όσοι διαθέτουν λογική και σύνεση βλέπουν την εξής πραγματικότητα: Η πρόθεση της σημερινής ισραηλινής Κυβέρνησης, η οποία ενεργεί με θρησκευτικό φανατισμό, είναι σαφής, ο στόχος της είναι σαφής. Είναι ξεκάθαρο το τι θέλει να πραγματοποιήσει. Ενώ οι δυτικές δυνάμεις παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τις πραγματικές τους προθέσεις, δεν μπορούν να μιλήσουν εναντίον του Νετανιάχου και της συμμορίας των σφαγέων λόγω της ντροπής για το Ολοκαύτωμα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι βλέπουν πως διεξάγεται ένας νέος πόλεμος διχασμού και ένας πολύ βρώμικος πόλεμος μέσω του Ισραήλ και ότι έλαβαν όλα τα μέτρα αναλόγως.

«Όπως δεν επιτρέψαμε ποτέ μέχρι σήμερα καμία αδυναμία στην ασφάλεια του κράτους και του έθνους μας με τρόπο που αρμόζει στο μεγαλείο μας, έτσι και τώρα σχεδιάζουμε τις κινήσεις μας με την ίδια ευαισθησία, την ίδια ψυχραιμία, την ίδια αποφασιστικότητα και φυσικά με το ίδιο στρατηγικό μυαλό», υποστήριξε.

«Αν δεν ενώσουμε τα χέρια μας και σβήσουμε αυτή τη φωτιά, αργά ή γρήγορα θα φτάσει και σε εσάς» είπε. Δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να ανεχθούν καμία χειρουργική επέμβαση στα εδάφη της πατρίδας, που κάθε σπιθαμή της έχει ποτιστεί με το αίμα των μαρτύρων, ο Ερντογάν κάλεσε «αυτούς που κακομαθαίνουν την ισραηλινή Κυβέρνηση, αυτούς που την κάνουν απερίσκεπτη παρέχοντας άνευ όρων υποστήριξη στην ισραηλινή Κυβέρνηση, να ενεργήσουν με κοινή λογική».

«Πριν τα πράγματα ξεφύγουν περισσότερο από τον έλεγχο, πριν να υπάρξει περισσότερη αιματοχυσία, πριν υπάρξει περισσότερη καταστροφή, να σταματήσετε αυτούς τους δυνάστες» είπε, σε διαφορετική περίπτωση, συνέχισε «η φωτιά που τροφοδοτείται από την αιμοδιψή ισραηλινή Κυβέρνηση δεν θα κάψει μόνο αυτή τη γεωγραφία και τους λαούς που ζουν σε αυτή τη γεωγραφία, αλλά θα κάψει και εσάς. Αυτή η φωτιά, που της επιτρέπεται να μεγαλώσει, αν δεν ενώσουμε τα χέρια μας και την σβήσουμε, αργά ή γρήγορα θα φτάσει και σε εσάς».

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε και τον ισλαμικό κόσμο να λάβει οικονομικά και εμπορικά μέτρα για να αποτρέψει την ισραηλινή επιθετικότητα. «Ως ισλαμικός κόσμος, κάθε μέρα που δεν λαμβάνουμε μέτρα κατά του Ισραήλ, δυστυχώς αυτό το λουτρό αίματος θα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Το να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις του νόμου της αδελφότητάς μας, πλέον δεν είναι μια επιλογή, αλλά υποχρέωση για εμάς» είπε.

«Το καθήκον των οργανώσεων του κόμματος ΑΚP για την εξάλειψη των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία είναι να δοξάζουν το πνεύμα της αδελφοσύνης και να είναι πλήρως αλληλέγγυοι. Θα μείνουμε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ. Θα είμαστε στο πεδίο περισσότερο από ποτέ, θα δουλέψουμε και θα τρέχουμε. Χωρίς σταματημό, χωρίς παύσεις, χωρίς διάλειμμα, χωρίς εφησυχασμό, χωρίς επανάπαυση. Δεν θα απομακρύνουμε ποτέ το βλέμμα μας από τους στόχους μας. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς γνωρίζετε το πόσο βαριά είναι η ευθύνη μας», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση