ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι σφοδρότεροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων στη Βηρυτό

Γκρίζο νέφος ομίχλης απλώθηκε πάνω από την πόλη, με τα χαλάσματα παντού στα νότια προάστια

ΚΥΠΕ

Διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ήταν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά στόχων στη Βηρυτό, από τον προηγούμενο μήνα, οπότε, η πολεμική ένταση κατά της Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, κλιμακώθηκε δραματικά.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι εκρήξεις συντάραξαν όλη τη Βηρυτό, ενώ στήλες φωτιάς με ερυθρό και λευκό χρώμα ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό μέχρι σήμερα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κι αναλυτές στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σήμερα, ένα γκρίζο νέφος ομίχλης απλώθηκε πάνω από τη Βηρυτό, με τα χαλάσματα από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ να είναι σκορπισμένα κατά μήκος των δρόμων στα νότια προάστια, ενώ στήλες καπνού ήταν ορατές πάνω από την ίδια περιοχή.

"Η νύχτα του Σαββάτου, ήταν η πιο βίαιη από όλες τις προηγούμενες νύχτες. Τα κτίρια σείονταν γύρω μας, ενώ για μία στιγμή είχα την εντύπωση ότι έγινε σεισμός. Έγιναν δεκάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί -αδυνατούσαμε να τους μετρήσουμε- ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός", δήλωσε ο Χαναν Αμπντουλάχ, κάτοικος των νοτίων προαστίων της Βηρυτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση