ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ερντογάν προς Ισραήλ: Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον ΓΓ του ΟΗΕ;

«Ύπουλο σχέδιο Ισραήλ»

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως Ισραήλ θέλει να εξαπλώσει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή και πως προκαλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τη δήλωση ότι είναι ανεπιθύμητος.

«Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον ΓΓ του ΟΗΕ;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι μπαίνει σε αγώνα για να προκαλέσει την Τουρκία.

Σε ομιλία του σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «το Ισραήλ αρχικά εισέβαλε στη Γάζα με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ».

«Κάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή Κυβέρνηση προβαίνει σε μια πρόκληση που θα δυναμιτίσει αυτή τη διαδικασία. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εξαπλώσουν τη φωτιά σε όλη την περιοχή και να πνίξουν τη περιοχή μας στο αίμα και τα δάκρυα. Το διεθνές δίκαιο έχει καταργηθεί πλήρως», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος,

Πρόσθεσε πως «το Ισραήλ χωρίς ντροπή προκαλεί συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

«Ύπουλο σχέδιο Ισραήλ»

Ο Τούρκος Πρόρδρος είπε ότι «ένα ύπουλο σχέδιο που δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο έχει τεθεί σε εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι προφήτης για να δεις ποιός είναι ο τελικός προορισμός. Όποιος γνωρίζει ιστορία, ιστορία θρησκειών, πολιτική και διπλωματία θα καταλάβει εύκολα τη σύνδεση του θέματος με την Ιερουσαλήμ, το Τζαμί Αλ Άκσα και την γη της επαγγελίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η γη της επαγγελίας. Μπαίνουν κυριολεκτικά σε έναν αγώνα για να προκαλέσουν την Τουρκία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Αυτά τα ξέρουμε πολύ καλά", ανέφερε.

Φεστιβάλ τεχνολογίας

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα, ο Ερντογάν είπε ότι η τεχνολογία δεν σημαίνει μόνο ανάπτυξη και ευημερία, αλλά και ανεξαρτησία, ασφάλεια και κυριαρχία.

«Είστε η φωνή της ‘γαλάζιας πατρίδας’»

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και για τη "γαλάζια πατρίδα" και είπε: «Η μεγαλύτερη πηγή δύναμης για την επίτευξη αυτών των στόχων είστε εσείς, η νεολαία μας. Όσο εσείς, οι καρδιές που αγωνίζονται να είναι τοπικές και εθνικές υπάρχουν η γη αυτής της χώρας θα είναι πάντα ασφαλής. Η φωνή και η ανάσα σου θα ακούγονται πάντα στη "γαλάζια πατρίδα" και στην "ουράνια πατρίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση