ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που οι Χούθι ανατινάζουν βρετανικό τάνκερ

Δείτε το βίντεο

Βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει την επίθεση που εξαπέλυσαν αντάρτες Χούθι με μη επανδρωμένη, γεμάτη εκρηκτικά τηλεκατευθυνόμενη βάρκα κατά βρετανικού δεξαμενόπλοιου και την τεράστια έκρηξη που ακολούθησε στο τάνκερ.

Στις εικόνες, που έδωσαν οι Χούθι στη δημοσιότητα, διακρίνεται η βάρκα με τα εκρηκτικά να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα το τάνκερ Cordelia Moon και τους φρουρούς του δεξαμενόπλοιου να προσπαθούν να εξουδετερώσουν με πυρά την απειλή.

 

Αλλά μάταια καθώς η βάρκα έπεσε στην αριστερά πλευρά του δεξαμενόπλοιου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια μεγάλη έκρηξη που το κάλυψε με πυκνούς καπνούς.

Η επίθεση των Χούθι κατά του πετρελαιοφόρου υπό σημαία Παναμά την Τρίτη εκδηλώθηκε σε απόσταση περίπου 110 χλμ. από το λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη.

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους, drone και μη επανδρωμένο σκάφος κατά του τάνκερ

Καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου ανέφερε στην υπηρεσία για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας τέσσερις «παφλασμούς» κοντά στο σκάφος, που πιθανότατα προέρχονται από πυραύλους που έχασαν το στόχο τους.

Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν αργότερα την ευθύνη για την επίθεση στο τάνκερ, λέγοντας ότι το πλοίο χτυπήθηκε με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους, ένα drone και ένα σκάφος επιφανείας χωρίς πλήρωμα.

 

Ένα δεύτερο πλοίο με προορισμό τη διώρυγα του Σουέζ, ένα φορτηγό υπό σημαία Λιβερίας, υπέστη ζημιές αφού χτυπήθηκε από πύραυλο περίπου 97 ν. μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα, ανέφεραν η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey και πηγές ναυτιλιακής ασφάλειας.

Και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι τα πληρώματά τους ήταν ασφαλή.

Οι επιθέσεις των Χούθι ήταν οι πρώτες εδώ και εβδομάδες στην εμπορική ναυτιλία εδώ και εβδομάδες καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ απειλεί να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο. Έγινε επίσης αφότου  οι Χούθι απείλησαν το Ισραήλ με «κλιμακούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις» τη Δευτέρα, αφού προηγουμένως κατέρριψαν ένα αμερικανικό στρατιωτικό drone που πετούσε πάνω από την Υεμένη.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση