ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η γυναίκα που πέθανε... δύο φορές

Την ανακήρυξαν νεκρή, ξύπνησε στο νοσοκομείο, και απεβίωσε - Στραμμένες στο προσωπικό του ασθενοφόρου οι έρευνες

Μια 54χρονη γυναίκα από τη βορειοανατολική Αγγλία κηρύχθηκε νεκρή από τις πρώτες βοήθειες αλλά «ξύπνησε» στο νοσοκομείο, προτού καταλήξει ώρες αργότερα.

Η Όλιβ Μάρτιν, 54 ετών, κηρύχθηκε νεκρή από το προσωπικό του ασθενοφόρου στο σπίτι, αλλά αργότερα «ξύπνησε» στο νοσοκομείο, για να φύγει λίγες ώρες αργότερα από τη ζωή περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Πλέον, μία υπηρεσία παρακολούθησης της υγείας και φροντίδας ξεκίνησε έρευνα για τις τελευταίες ώρες της άτυχης γυναίκας, η οποία υπέφερε από μακροχρόνια ασθένεια.

Η γυναίκα που πέθανε... δύο φορές

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα πριν από περίπου έναν χρόνο, αποτελεί είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς τώρα αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της 54χρονης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τα αίτια του θανάτου της και την αντιμετώπισή της από τις υπηρεσίες υγείας.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις ενέργειες του προσωπικού του ασθενοφόρου, το οποίο μετέβη στο σπίτι της στο Ντάρλινγκτον της κομητείας Ντάρχαμ και φέρεται να την κήρυξε νεκρή.

Ωστόσο, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Darlington Memorial λέγεται ότι «ξύπνησε» και η εξέταση κατέγραψε ενδείξεις ζωής. Η Μάρτιν απεβίωσε αργότερα, αλλά δεν είναι γνωστό πόσο καιρό επέζησε μετά την αρχική δήλωση του θανάτου της.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από την αστυνομία και η έκθεση ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε στις 13 Οκτωβρίου του περασμένου έτους στο νοσοκομείο. Η έρευνα της αστυνομίας έχει πλέον ολοκληρωθεί χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, ωστόσο η Επιτροπή Ποιότητας Φροντίδας έχει ξεκινήσει έρευνα.

Στο επίκεντρο οι ενέργειες του προσωπικού πρώτων βοηθειών

Η Μάρτιν, πρώην υπάλληλος καταστήματος, καταγόταν από το Carrickmacross της κομητείας Μόναχαν στην Ιρλανδία, αλλά μετακόμισε στο Darlington, όπου ζούσε με τον σύζυγό της, Kevin. Η κόρη της Shauna, 32 ετών, από το Darlington, δήλωσε ότι η οικογένεια επικεντρώθηκε στο να μάθει για τις ενέργειες του προσωπικού του ασθενοφόρου. «Αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα», δήλωσε στην Daily Mail.

Ένας πρώην γείτονας δήλωσε ότι η Μάρτιν υπέφερε από σοβαρή ασθένεια εδώ και αρκετό καιρό: «Ήταν μια φιλική κυρία και για αρκετό καιρό ήταν άρρωστη. Την τελευταία φορά που την είδα φαινόταν πολύ αδύναμη. Είναι πολύ λυπηρό που έχασε τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι μια τραγωδία για την οικογένειά της».

Σε μνημόσυνο που αναρτήθηκε στην Ιρλανδία αναφέρεται ότι η Μάρτιν «πέθανε ειρηνικά μετά από μακρά ασθένεια, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Darlington Memorial Hospital, Co Durham, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023».
Συνεχίζεται η έρευνα

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Φροντίδας στη Βρετανία δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για την υπόθεση αυτή και την εν εξελίξει έρευνα. Αναμένουμε την τελική έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία θα εξεταστεί πλήρως για να καθορίσουμε εάν μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω δράση.

Οι υπηρεσίες υπόκεινται σε συνεχή παρακολούθηση και όταν λαμβάνουμε πληροφορίες που υποδηλώνουν οποιονδήποτε κίνδυνο για τους ασθενείς, θα τις παρακολουθούμε πάντα, για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν ασφαλή φροντίδα».

Κατά τη στιγμή του θανάτου της Μάρτιν, ο Άντριου Χοτζ, διευθυντής παραϊατρικής υπηρεσίας, δήλωσε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε για το περιστατικό αυτό, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια και ξεκινήσαμε επανεξέταση των περιστάσεων.

Οι παραϊατρικοί που βρέθηκαν επί τόπου αντιμετώπισαν μια πολύπλοκη κλινική περίπτωση και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε την πλήρη εικόνα του τι συνέβη».

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την οδύνη που προκάλεσε αυτό στην οικογένεια και τους έχουμε στείλει τα συλλυπητήριά μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

 

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση