ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Υεμένη κτύπησε το κεντρικό Ισραήλ με βαλλιστικό πύραυλο

Ποια ζημιά προκάλεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

ΚΥΠΕ

Βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή του Μπεν-Σιέμεν στο κεντρικό Ισραήλ, έξι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Από τα θραύσματα του πυραύλου προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία, δύο ώρες μετά την πυραυλική επίθεση, δεν έχει ακόμα τεθεί υπό έλεγχο και όπως αναφέρεται από τις ισραηλινές πυροσβεστικές δυνάμεις δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Σειρήνες ενεργοποιήθηκαν σήμερα στις 6:30 τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου) στις πυκνοκατοικημένες πόλεις Χολόν, Ρισόν Λε-Τσιόν, Ραμάτ Γκαν στο κεντρικό Ισραήλ, ως επίσης και ανατολικότερα, στην πόλη Μοντιίν και στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, καθότι ο πύραυλος εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τα ανατολικά.

Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι της ισραηλινής αεράμυνας αφού ο πύραυλος είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον καταρρίψουν. Θραύσματα ενός από αυτούς κατέπεσαν στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού του τραίνου της πόλης Μοντιίν του κεντρικού Ισραήλ, όπου τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχαν πολίτες παρότι σήμερα στο Ισραήλ είναι εργάσιμη ημέρα και το πρωί της Κυριακής σημειώνεται συνήθως μεγάλη κίνηση.

Η στρατιωτική υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δεν μεταβάλλονται τα μέτρα ασφαλείας για το κεντρικό Ισραήλ ή για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας συνεπεία της σημερινής πυραυλικής επίθεσης από την Υεμένη. Πέντε Ισραηλινοί πολίτες τραυματίσθηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να καταφύγουν στα καταφύγια.

Από πλευράς των ανταρτών Χούθι, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σάνα, σε δηλώσεις του απέφυγε να αναλάβει ευθύνη για τη σημερινή πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «η εκδίκηση για την επίθεση στο λιμάνι της Χουντέιντα που συνέβη πριν από ενάμισι μήνα δεν θα αρκεστεί στην εκτόξευση ενός πυραύλου» και πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες ο εχθρός θα πρέπει να περιμένει πολλές εκπλήξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση