ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να επιλέξουν το μικρότερο κακό» λέει στους Αμερικανούς ο πάπας Φραγκίσκος

Επέκρινε τον Τραμπ για το θέμα των μεταναστών και την Χάρις για τη στήριξη στο δικαίωμα της άμβλωσης

Ο πάπας Φραγκίσκος επέκρινε σήμερα τόσο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το σχέδιό του να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες όσο και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις επειδή στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Όταν ρωτήθηκε για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει από τη Σιγκαπούρη στη Ρώμη, ο πάπας είπε ότι το να μην καλωσορίζεις τους μετανάστες είναι «σοβαρή» αμαρτία ενώ παραλλήλισε την άμβλωση με «δολοφονία».

Ο ποντίφικας είπε ότι οι Καθολικοί στις ΗΠΑ θα πρέπει «να επιλέξουν το μικρότερο κακό» όταν ψηφίσουν τον Νοέμβριο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στη Σιγκαπούρη ολοκλήρωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος μια κοπιαστική 12ήμερη περιοδεία σε τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας, το πιο μακρύ και μακρινό ταξίδι της παπικής θητείας του, στη διάρκεια του οποίου καθησύχασε για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 88χρονος Ποντίφικας ξεκίνησε την περιοδεία του από την Ινδονησία και επισκέφτηκε την Παπούα-Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τίμορ και τη Σιγκαπούρη.

Ένα χρόνο έπειτα από μια βαριά χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, ο φιλόδοξος περίπλους των 33.000 χιλιομέτρων σε δύο ηπείρους είχε δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν ο Χόρχε Μπεργκόλιο θα μπορούσε να φέρει σε πέρας μια τέτοια οδύσσεια.

Όμως ούτε ο φρενήρης ρυθμός -16 ομιλίες σε ζώνες ώρας με διαφορά οκτώ ωρών - ούτε η τροπική ζέστη ούτε οι πολλαπλές επίσημες συναντήσεις φάνηκε να ενοχλούν τον αργεντινό πάπα.

Μολονότι ταξίδεψε με τον προσωπικό γιατρό του και δύο νοσηλευτές - το συνηθισμένο πρωτόκολλο, καμιά λεπτομέρεια δεν διέρρευσε για την υγεία του, καθώς το Βατικανό τηρεί τη μεγαλύτερη μυστικότητα στο ζήτημα αυτό.

 

Πηγή: skai

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση