ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νασράλα: Άσχετες με μας οι τοποθεσίες που στόχευσε το Ισραήλ

Τηλεοπτικό διάγγελμα από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

ΚΥΠΕ

Όλες οι τοποθεσίες που στόχευσε σήμερα το Ισραήλ δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρησή μας, δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό διάγγελμα που ξεκίνησε στις έξι ώρα Κύπρου και είναι σε εξέλιξη.

Ανέφερε ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου και ο στρατός κατοχής «ισχυρίστηκαν ότι έλαβε χώρα ένα προληπτικό χτύπημα και ότι απέτρεψαν την επιχείρηση, αλλά αυτή η ρητορική είναι γεμάτη ψέματα».

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ η οργάνωση δεν είχε σχέδια να χτυπήσει στόχους στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν και του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας και υποστήριξε πως το Ισραήλ «είπε ψέματα όταν ανέφερε ότι έπληξε τους στρατηγικούς μας πυραύλους, γνωρίζοντας ότι δεν τους χρησιμοποιήσαμε και μπορεί να τους χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

Ανέφερε επίσης ότι οι τραυματισμοί που σημειώθηκαν σε Ναχαρίγια και αλλού προκλήθηκαν από πυραύλους αναχαίτισης και ότι τα drones της οργάνωσης κατάφεραν να φτάσουν με επιτυχία στις βάσεις Glilot και Ein Shemer.

Εξήγησε πως δίπλα στο Glilot, «επιλέξαμε έναν τεχνικό στόχο, ο οποίος είναι μια αεροπορική και αντιπυραυλική αμυντική βάση που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από το Τελ Αβίβ και 75 χιλιόμετρα μακριά από τον Λίβανο». Ο Νασράλα είπε ότι η βάση Glilot είναι σημαντική για τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και περιέχει τη Μονάδα 8200, η οποία είναι η μονάδα που ασχολείται με την κατασκοπεία.

«Η στρατηγική μας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τους αμάχους στον Λίβανο. Φροντίσαμε να μην χτυπήσουμε έναν πολιτικό στόχο», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «όλοι  γνωρίζουμε ότι η Αμερική μπορεί να αναγκάσει τον Νετανιάχου να σταματήσει την επίθεση» και ότι «είναι σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακροχρόνιες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση