ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

NOTAM και από την Αίγυπτο

Εντολή για αποφυγή του ιρανικού εναέριου χώρου για τρεις ώρες την Πέμπτη

ΚΥΠΕ

Η Αίγυπτος έδωσε εντολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες της να αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για τρεις ώρες νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εν μέσω της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Η ειδοποίηση ασφαλείας NOTAM που δόθηκε στους πιλότους την Τετάρτη ανέφερε ότι η οδηγία θα ισχύει από τη 0100 έως τις 0400 Ώρα Γκρίνουιτς (GMT). Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εκδόθηκε η ειδοποίηση.

«Όλοι οι αιγυπτιακοί αερομεταφορείς πρέπει να αποφεύγουν την υπέρπτηση του FIR Τεχεράνης. Κανένα σχέδιο πτήσης δεν θα γίνεται δεκτό εντός της εν λόγω περιοχής», σημείωσε η ανακοίνωση, αναφερόμενη στην προβλεπόμενη τρίωρη περίοδο.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αναθεωρούν τα προγράμματά τους για να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Λιβάνου, ενώ ματαιώνουν επίσης πτήσεις προς το Ισραήλ και τον Λίβανο, καθώς πολλοί φοβούνται μια πιθανή ευρύτερη σύγκρουση μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμων μελών των ομάδων Χαμάς και Χεζμπολάχ.

«Μια τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο είναι πολύ ασυνήθιστη. Είναι πιθανό ότι πρόκειται για ένδειξη μιας ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ και με τη σειρά της μια δυνητικά σοβαρή αλληλουχία διαταραχών του εναέριου χώρου, ενώ ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρχει και άλλος λόγος», δήλωσε η OPSGROUP, μια συνδρομητική οργάνωση που μοιράζεται πληροφορίες για τον κίνδυνο πτήσεων.

Την Κυριακή, οι αρχές της Ιορδανίας ζήτησαν από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της να μεταφέρουν επιπλέον καύσιμα για 45 λεπτά.

Χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους νωρίτερα φέτος εν μέσω αεροπορικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση