ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός για τον κυκλώνα Μίλτον: «Όποιος μείνει θα πνιγεί...»

«Από πόρτα σε πόρτα προειδοποιεί η αστυνομία»

Σε συναγερμό βρίσκεται η Φλόριντα των ΗΠΑ για την έλευση του κυκλώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή. Ο Μίλτον ενδέχεται να είναι «η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα», προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο για τις προετοιμασίες με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ομογενής που ήδη εγκατέλειψε τη Φλόριντα κι ένας που περιμένει εντολή εκκένωσης μίλησαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» γι’ αυτό που «συμβαίνει πρώτη φορά», καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πλήγμα από τον τυφώνα Μίλτον.

Ο πρώην σερίφης στη Φλόριντα, Γιώργος Στεφανάκης, σφράγισε το σπίτι του στο ελληνικό χωριό στο Πορτ Σπρινγκς, απέναντι από την Τάμπα και μεταφέρθηκε 3 ώρες μακριά, στο Ορλάντο. Όμως ο γιος του παραμένει στη Φλόριντα, που δοκιμάστηκε πριν από δύο εβδομάδες από τον τυφώνα Helene.

«Στρώματα, καρέκλες, όλα είναι απ’ έξω. Η πλημμύρα που είχαμε ήταν πολύ σοβαρή και τώρα περιμένουμε και πιο σοβαρό θέμα. O γιος μου θα φύγει το πρωί και ακόμη δεν έχει αρχίσει τίποτα, μόνο λίγος αέρας», είπε ο ομογενής.

Μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στη Φλόριντα, ο ομογενής, Ηλίας Μώρος, είπε ότι ήδη έχουν εκκενωθεί τα παράλια, με την Αστυνομία να προειδοποιεί «από πόρτα σε πόρτα ότι όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα», ενώ συνδράμουν στην απομάκρυνση 5.000 στρατιώτες.

«Εδώ θα έρθει κατά τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Εμείς είμαστε κάπου 15-20 λεπτά από εκεί που οδηγήθηκαν όλοι οι Έλληνες και όλοι όσοι κατοικούν κοντά στο νερό. Περιμένουν να ανέβει η στάθμη κατά 15 με 20 πόδια, μεγάλες πλημμύρες αναμένονται στις ζώνες εκκένωσης από τις οποίες έχουν απομακρυνθεί 150.000 άτομα. Έχουν πάει κάπου 5-6 ώρες μακριά από εδώ», είπε ο κ. Μώρος. Το δικό του «στίγμα» είναι στη ζώνη Ε όπου «όλοι έχουν σφραγίσει τα σπίτια με ξύλα και τσουβάλια στις πόρτες για να μην μπουν τα νερά».

Με τον τυφώνα Helene πριν από δύο εβδομάδες, υπέστησαν ζημιές όσοι βρίσκονταν κοντά στο νερό. «Τα σπίτια έχουν αδειάσει, έπρεπε να τα πετάξουν όλα, μεγάλη ζημιά», είπε ο ομογενής.

Σημειώνεται πως, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

Ο κυκλώνας, κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση