ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποιος είναι ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης», στόχος των Ισραηλινών

Επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ

Το Νο2 στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, ο Ιμπραχήμ Ακίλ, ήταν ο στόχος της σφοδρής επίθεσης του Ισραήλ σήμερα στη Βυρητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών, αλλά και αραβικών ΜΜΕ, ο Ακίλ σκοτώθηκε από την επίθεση των Ισραηλινών, η οποία συνολικά είχε απολογισμό 8 θύματα και 59 τραυματίες.

Τα Μέσα που μετέφεραν ότι ο Ακίλ σκοτώθηκε, αναφέρουν πως οι πηγές έρχονται από διαρροή της Χεζμπολάχ, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα, αλλά «αναμένεται να το κάνει σύντομα».

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν είναι όντως νεκρός.

Ποιος ήταν ο Ιμπραχίμ Ακίλ - Επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ

Ο Ιμπραχίμ Ακιλ, ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης είναι μέλος του συμβουλίου της Χεζμπολάχ Τζιχάντ, το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο. Βρίσκονταν στη λίστα των ΗΠΑ με τους καταζητούμενους τρομοκράτες, καθώς είχε διατελέσει σημαντικό ρόλο στη βομβιστική επίθεση του 1983, εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στη Βυρητό. Επίσης, ήταν στην ομάδα που είχε πάρει Αμερικανούς και Γερμανούς ομήρους στον Λίβανο, τη δεκαετία του 1980.Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με 7 εκατ. δολάρια τον Ακίλ.

Γνωστός και ως Tahsin, ο Ακίλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη στρατιωτική ιεραρχία της Χεζμπολάχ. Χαρακτηρίζεται ως παγκόσμιος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε τον Ακίλως Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του σε πολλαπλά τρομοκρατικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής εθνικών αξιωματούχων τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση