ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα - Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη

Tέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από σειρά πυροβολισμών στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, τα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και βρήκαν δύο άνδρες και μια γυναίκα να κείτονται στο έδαφος και όπως διαπιστώθηκε πέθαναν ακαριαία.

Το τέταρτο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πολλοί δράστες έριξαν πυροβολισμούς εναντίον ομάδας ανθρώπων χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της επίθεσης, εκείνο όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό αυξάνει τον κατάλογο των τουλάχιστον 403 μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος.

Η αστυνομία καλεί αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης.
Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση