ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ρωσία προς Τουρκία: Μην συμμαχήσετε με τη Δύση στο Ουκρανικό

«Καμιά διαπραγμάτευση με την Ουκρανία»

ΚΥΠΕ

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να αρνηθεί να συμμετάσχει «στην καταστροφική πολιτική των χωρών της συλλογικής Δύσης» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Γκαλούζιν, στον Πρέσβη της Τουρκίας στη Μόσχα, Τανζού Μπιλγκίτς.

«Τονίστηκε επίσης η ρωσική θέση για το ανεπίτρεπτο της περαιτέρω τροφοδότησης της Ουκρανίας με δυτικά όπλα, η οποία οδηγεί μόνο σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης, στην παράτασή της και σε μάταια θύματα», σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Από ρωσικής πλευράς καταδικάστηκε αποφασιστικά η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση ένοπλων σχηματισμών του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ και τονίζεται «ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει λόγος για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο σχετικά με τις προοπτικές μιας πολιτικής και διπλωματικής διευθέτησης».

Από τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών λέχθηκε ακόμη «ότι είναι αδύνατο να συζητηθούν τα προβλήματα της ενεργειακής και επισιτιστικής ασφάλειας, καθώς και οι ανθρωπιστικές πτυχές της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία, όπως προσπαθούν να επιβάλουν οι δυτικοί, ως συνέχεια των αποτελεσμάτων της ειρηνευτικής συνόδου για την Ουκρανία στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας (τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους)».

Επιβεβαιώθηκε, δε, στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αποστολής «η αμετάβλητη θέση της Μόσχας ότι η 'διαδικασία του Μπούργκενστοκ', που αποσκοπεί στη σφυρηλάτηση ενός αντιρωσικού συνασπισμού και στην υποβολή τελεσιγράφου στη Ρωσία με βάση την προφανώς αποτυχημένη και χρεοκοπημένη ‘φόρμουλα Ζελένσκι’, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη».

Ως προς τα διμερή ζητήματα οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν «την αμοιβαία διάθεσή τους για περαιτέρω ανάπτυξη των εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση