ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρωσίδα σκακίστρια επιχείρησε να δηλητηριάσει την αντίπαλό της (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρωταθλήτρια επάλειψε με υδράργυρο τα πιόνια της αντιπάλου της για να την εκδικηθεί

Το περιστατικό, το οποίο συγκέντρωσε ευρεία προσοχή αμαύρωσε τη φήμη μιας από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες του αθλήματος και προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν ορισμένα άτομα για να ξεκαθαρίσουν προσωπικούς λογαριασμούς.

Σε μια σοκαριστική τροπή των γεγονότων που προκάλεσε τριγμούς στην παγκόσμια σκακιστική κοινότητα, η Ρωσίδα πρωταθλήτρια σκακιού Amina Abakarova τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζει σοβαρές νομικές επιπτώσεις, αφού φέρεται να προσπάθησε να δηλητηριάσει την επί χρόνια αντίπαλό της, Umayganat Osmanova, πριν από έναν πολυαναμενόμενο αγώνα.

Η 43χρονη Abakarova κατηγορείται ότι επάλειψε με υδράργυρο -μια εξαιρετικά τοξική ουσία- τα πιόνια της Osmanova σε μια προμελετημένη πράξη εκδίκησης. Σύμφωνα με αναφορές, το κίνητρο πίσω από αυτή την επικίνδυνη πράξη ήταν μια προσωπική προσβολή για την οποία η Abakarova έτρεφε δυσαρέσκεια για χρόνια.

Η ακριβής φύση της προσβολής παραμένει ασαφής, αλλά πηγές προσκείμενες στην υπόθεση αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια βαθιά προσωπική προσβολή που φούντωσε και μετατράπηκε σε επιθυμία για εκδίκηση.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν η Osmanova, η οποία ήταν παιδική αντίπαλος της Abakarova, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία λίγο μετά την έναρξη του αγώνα. Οι υποψίες κινήθηκαν όταν οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν ίχνη υδραργύρου στα χέρια της και στην κυκλοφορία του αίματός της. Οι άμεσες έρευνες κατέδειξαν την Abakarova, η οποία συνελήφθη λίγο αργότερα.

Έκτοτε ομολόγησε το έγκλημα, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η επίθεση οφειλόταν στην ανάγκη να εκδικηθεί την προσβολή που τη στοίχειωνε για χρόνια.

Η υπόθεση έχει σοκάρει τόσο τον σκακιστικό κόσμο όσο και το ευρύ κοινό, με πολλούς να εκφράζουν δυσπιστία για το γεγονός ότι μια τόσο υπολογισμένη και κακόβουλη πράξη θα μπορούσε να συμβεί σε ένα άθλημα που παραδοσιακά συνδέεται με την πνευματική αυστηρότητα και τον σεβασμό προς τον αντίπαλο. Το σκάκι, που συχνά εξυμνείται ως μάχη της εξυπνάδας και της στρατηγικής, έχει δει το μερίδιό του σε διαμάχες, αλλά τίποτα τόσο σκοτεινό όσο αυτό.

Η Ρωσική Σκακιστική Ομοσπονδία καταδίκασε την πράξη, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτοφανές και βαθιά ενοχλητικό περιστατικό που αντιβαίνει στο ίδιο το πνεύμα του σκακιού». Ορκίστηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και ανέφερε ότι η Abakarova θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα εάν καταδικαστεί.

 

Πηγή: gazzetta

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση