ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Συμφωνία Τζόνσον-Μακρόν για ανάγκη κυρώσεων κατά χρηματοδοτών του Πούτιν

Συμφώνησαν πως οι ενέργειες του Ρώσου Προέδρου συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι η αποστολή δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία έχει «σκίσει» τις συμφωνίες Βουδαπέστης και Μινσκ

ΚΥΠΕ

Οι ηγέτες Βρετανίας και Γαλλίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα ότι «πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται συντονισμένα για να στοχεύουν Ρώσους ιδιώτες και οντότητες που χρηματοδοτούν την επιθετική προσέγγιση του Προέδρου Πούτιν», ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι κ.κ. Τζόνσον και Μακρόν συζήτησαν τις «ανατριχιαστικές» εξελίξεις στην Ουκρανία, προσθέτει η ανακοίνωση, καθώς και τις σημερινές κυρώσεις που επέβαλε το Λονδίνο σε ρωσικά συμφέροντα.

Συμφώνησαν πως οι ενέργειες του Ρώσου Προέδρου συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι η αποστολή δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία έχει «σκίσει» τις συμφωνίες Βουδαπέστης και Μινσκ.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν απειλούν μόνο την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά είναι κραυγαλέα επίθεση κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, συμφώνησαν οι ηγέτες», συμπλήρωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση