ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ψευδοκράτος στο Call of Duty - Τι ενόχλησε τους Τούρκους (ΦΩΤΟ)

Το «διαβατηρίο» του ψευδοκράτους και οι θεωρίες συνομωσίας

24news team

Τούρκοι χρήστες του διάσημου παιχνιδιού Call of duty black Ops 6, ανησυχούν ότι δυσφημίζεται το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, λόγω της εμφάνισης ενός διαβατηρίου του ψευδοκράτους («ΤΔΒΚ»).

Όπως αναφέρεται, οι παίκτες μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάσκοποι (sleeper agents) από την αντίπαλη ομάδα και όταν χάσουν τη ζωή τους στο παιχνίδι, βγαίνει από τις τσέπες τους ένα εικονικό διαβατήριο με τα ακρωνύμια του ψευδοκράτους.

Αρχικά, Τούρκοι χρήστες βιντεοπαιχνιδιών ερμήνευσαν την εμφάνιση του «διαβατηρίου» ως διαφήμιση του κατοχικού καθεστώτος, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρονται στον κίνδυνο δυσφήμησης της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» από πιθανή ταύτισή της ως κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων.

Η Bugun Kibris δημοσιεύει σήμερα πως η συσχέτιση του ψευδοκράτους με παράνομες δραστηριότητες και σκοτεινές επιχειρήσεις, μέσω του Call of duty μπορεί να προκαλέσει την καθιέρωση τέτοιων εικόνων στο υποσυνείδητο των παικτών.

Ακολούθως, αφήνει υπονοούμενα και θεωρίες συνομωσίας για αμερικανικά και εβραϊκά συμφέροντα πίσω από το παιχνίδι. «Η Activision Blizzard, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του Call of Duty, αγοράστηκε από τη Microsoft πέρυσι. Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες και μέτοχοι αυτών των εταιρειών είναι η Vanguard Group (Αμερική) και η Blackrock (Ισραήλ). Αυτές οι εξελίξεις ερμηνεύονται ως παγκόσμιο κεφάλαιο που ευνοεί τη συνέχιση της τρέχουσας κατάστασης της ΤΔΒΚ», ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση