ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το Ισραήλ διακήρυξε ως κλειστή στρατιωτική ζώνη περιοχή στα σύνορα με τον Λίβανο

Eκτός από σημάδι ότι επίκειται χερσαία εισβολή, πιθανότατα το Ισραήλ θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να επιχειρήσει να διεισδύσει στο σημείο

Tην ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές περί επικείμενης χερσαίας εισβολής, το Ισραήλ διακήρυξε ως κλειστή στρατιωτική ζώνη περιοχή στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η εν λόγω κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση για την κατάσταση στην περιοχή. Ωστόσο, εκτός από σημάδι ότι επίκειται χερσαία εισβολή, πιθανότατα το Ισραήλ θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να επιχειρήσει να διεισδύσει στο σημείο, δεδομένου ότι περιβάλλεται από λιβανέζικα εδάφη.

Η σχετική ανάρτηση στο X

Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παρακολουθούν και ανταποκρίνονται στα «εξελισσόμενα γεγονότα στη Μέση Ανατολή» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα αφήσει το Ισραήλ «να μιλήσει για τις δικές του στρατιωτικές επιχειρήσεις», συμπεριλαμβανομένου του «χρόνου, του σκοπού, του ρυθμού αυτών των ''επιχειρήσεων''».

Ο Μίλερ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις με το Ισραήλ σχετικά με αυτές τις επιχειρήσεις.

Σχετικά με τις αναφορές για ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο, ο Μίλερ δήλωσε: «Είχαμε κάποιες συζητήσεις μαζί τους σχετικά με αυτό. Μας είπαν ότι πρόκειται για περιορισμένες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται σε υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα, αλλά είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις μαζί τους για αυτό».

 

Πηγή: CNN Greece

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση