ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανύπαντρη μητέρα έχει 3 μήνες ζωής και ετοιμάζει την κηδεία της (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σύνδρομο που άλλαξε τα πάντα για την 33χρονη σήμερα Έρικα

Τα σχέδια της κηδείας της κάνει μια μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχει μόλις τρεις μήνες ζωής ακόμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Η 33χρονη σήμερα Έρικα Ντιάρτε Καρ από την Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, πληροφορήθηκε ότι πάσχει από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή μικροκυτταρικού καρκινώματος του πνεύμονα όταν ήταν σε ηλικία μόλις 30 ετών. Δυστυχώς, τα νέα δεν ήταν καλά για την ανύπαντρη μητέρα της 5χρονης Αϊλίγια και του 7χρονου Τζερεμάια, καθώς έμαθε ότι υπάρχουν πολλαπλοί μεταστατικοί όγκοι σε όλο της το σώμα.

«Η ζημιά είχε ήδη γίνει μέχρι να λάβω τη διάγνωση. Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρη η ζωή η δική μου και των παιδιών μου άλλαξε για πάντα» δήλωσε.

Η διάγνωση του καρκίνου μετά από πόνο

Αρχικά διαγνώστηκε με τον καρκίνο στις 7 Μαΐου του 2022, όταν μπήκε στα επείγοντα με αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένας «φυσιολογικός τραυματισμός στον ώμο», σύμφωνα με το τοπικό κανάλι ABC4 και την περιγραφή του GoFundMe της ανύπαντρης μητέρας. Τώρα, έγραψε, τα λόγια του γιατρού «επαναλαμβάνονται» στο κεφάλι της: «Ελπίζω να έχεις ένα καλό σύστημα υποστήριξης στο σπίτι γιατί θα το χρειαστείς, έχεις ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι μπροστά σου».

«Ο γιατρός στη συνέχεια συνέχισε να μου λέει ότι υπήρχαν πολλαπλοί όγκοι που είχαν κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματός μου, συμπεριλαμβανομένου του σκελετού μου, και έτσι μπορέσαμε να βρούμε τον όγκο που προκαλούσε τον πόνο στον ώμο μου», έγραψε η Erika. «Μέχρι τότε η ζημιά είχε ήδη γίνει. Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρη η ζωή η δική μου και των παιδιών μου είχε αλλάξει για πάντα, όπως και όλων όσων ήταν γύρω μας».

Το σύνδρομο που άλλαξε τα πάντα

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά, στις 17 Ιανουαρίου 2024, η Έρικα διαγνώστηκε επίσης με το σύνδρομο Cushing, το οποίο το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Ασθενειών περιγράφει ως μια διαταραχή που προκαλείται όταν ο οργανισμός ενός ατόμου «παράγει υπερβολική ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης για μεγάλο χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με το ινστιτούτο, μόνο 40 έως 70 άτομα σε κάθε 1 εκατομμύριο έχουν σύνδρομο Cushing.

Όπως εξήγησε η μητέρα από τη Γιούτα στο GoFundMe της, η διάγνωση προκάλεσε «τόσα άλλα υποκείμενα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένης της ταχείας αύξησης του βάρους (πήρε 30 κιλά μέσα σε λίγες εβδομάδες) και του πρηξίματος, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη τύπου 2, του «moon face», της φθοράς των μυών και των οστών και πολλά άλλα.

Η ανύπαντρη μητέρα συνέχισε να εργάζεται με πλήρες ωράριο όσο το δυνατόν περισσότερο παίρνοντας μόνο δύο μήνες άδεια για χειρουργικές επεμβάσεις, ραντεβού με τους γιατρούς, βιοψίες, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. «Ντρεπόμουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, και το κρατούσα μυστικό για όσο περισσότερο μπορούσα» έγραψε στη σελίδα GoFundMe που δημιούργησε. «Αλλά οι σωματικές επιπτώσεις αρχίζουν να παίρνουν τον έλεγχο και δεν μπορώ να το κρύβω άλλο» πρόσθεσε.

Η ίδια πιστεύει ότι το σύνδρομο Cushing είναι ένας από τους κύριους λόγους που η υγεία της επιδεινώθηκε τόσο πολύ και έφτασε εκεί που βρίσκεται τώρα. Σταμάτησε πλέον τις θεραπείες της τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν είχαν πλέον αποτελεσματικές, με τους γιατρούς να μην ενημερώνουν πως έχει μόνο τρεις μήνες ζωής ακόμα.

«Τρεις μήνες για να περάσω με τα μωρά μου και τους αγαπημένους μου» έγραψε. «Τρεις μήνες για να αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που μου έχει απομείνει».

Δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση

Τώρα λοιπόν, η ανύπαντρη μητέρα είναι αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο της οργάνωσης της κηδείας της καθώς και να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά της θα λάβουν την φροντίδα που τους αξίζει.

Ζητώντας βοήθεια με κάθε τρόπο, ξεκίνησε μια σελίδα στο GoFundMe με στόχο τα 5.000 δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιούσε για την κηδεία της και την υποστήριξη των παιδιών της μετά το θάνατό της. Ο έρανος όμως έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Λόγω του ότι δεν είμαι σε θέση να εργαστώ εδώ και μήνες, δεν έχω αποταμιεύσει χρήματα ούτε έχω βάλει στην άκρη κάποια ασφάλεια ζωής για αυτή την κατάσταση. Αν θα μπορούσατε παρακαλώ να κάνετε δωρεές ή να μοιραστείτε οτιδήποτε θα το εκτιμούσα» είχε γράψει στην σελίδα στο GoFundMe.

Άνθρωποι τη βοηθούν με κάθε τρόπο

Η ξαδέρφη της, Αντζέλικα Ριβέρα μοιράστηκε στο λογαριασμό της στο Facebook μια φωτογραφία της Έρικα με τα παιδιά της να την αγκαλιάζουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Πολλοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν με την ιστορία της νεαρής μητέρας, κατακλύζοντας τα σχόλια και προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη με οποίον τρόπο μπορούσαν.

«Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε; Γεύματα; Αποκριάτικα κοστούμια; Η ιστορία της έχει συγκινήσει τόσους πολλούς!! Προσευχόμαστε γι' αυτήν και τα γλυκά μωρά της» έγραψε ένας. «Ω Θεέ μου προσεύχομαι για την ανακούφισή της και για τα γλυκά μωρά της που θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα χωρίς τη μαμά τους. Αυτή η ιστορία με διέλυσε. Σε παρακαλώ, Θεέ μου, πρόσεχε αυτούς τους όμορφους ανθρώπους» πρόσθεσε ένας ακόμα.

Η 33χρονη Έρικα θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνεισέφεραν με διάφορους τρόπους, γράφοντας: «Όλα τα χρήματα που ξεπέρασαν τα έξοδα της κηδείας μου θα μπουν τώρα σε ένα καταπίστευμα για τα μωρά μου, έτσι θα μπορέσω να αφήσω κάτι πίσω μου για αυτά και θα μπορώ ακόμα να διασφαλίσω ότι θα είναι καλά καθώς θα μεγαλώνουν».

Όσο για τα τελευταία της σχέδια; Σχεδιάζουν ένα ταξίδι για κάμπινγκ και ελπίζουν ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να ζήσουν άλλα Χριστούγεννα με τη μαμά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση