ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τρόμος στο νότιο Λίβανο: Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - ΦΩΤΟΣ

Τρέχουν να σωθούν από το ισραηλινό σφυροκόπημα

Ο στρατός του Ισραήλ έπληξε «δεκάδες» στόχους στη διάρκεια της νύχτας στον Λίβανο μετά τις εκτοξεύσεις μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ πυροδοτώντας νέο κύμα εξόδου Λιβανέζων από τις νότιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις IDF η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε από τα μεσάνυκτα τέσσερα μπαράζ ρουκετών προς το Ισραήλ, που απάντησε με επιθέσεις πυροβολικού και από αέρος, λίγες ώρες μετά το σφυροκόπημα που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων στο νότιο Λίβανο.

 

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε »«δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές του νοτίου Λιβάνου», ανάμεσά τους και επιθέσεις κατά μελών της και εκτοξευτών ρουκετών, που χρησιμοποιήθηκαν για επίθεση της περιοχής Χα-Αμακίμ, κοντά στη Χάιφα, ενώ τανκς και το ισραηλινό πυροβολικό χτύπησε στόχους στις κωμοπόλεις Άιτα ας Σαμπα και Ραμίγιε στο νότιο Λίβανο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Χεζμπολάχ είπε ότι εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, με στόχο την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίτ, το αεροδρόμιο Μεγκιντό και τη βάση Αμός κοντά σητν πόλη Αφούλα.

Χιλιάδες κάτοικοι μετακινούνται στο βόρειο Λίβανο για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Στη διάρκεια της νύχτας παράλληλα με το ισραηλινό σφυροκόπημα συνεχίστηκε και η μαζική έξοδος δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, που εγκατέλειψαν τα χωριά και τις κωμοπόλεις τους στο νότιο Λίβανο.

Πολλές οικογένειες με λιγοστά ρούχα και τρόφιμα στα χέρια ταξίδευαν με τα αυτοκίνητά τους, άλλες περίμεναν στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τη Βηρυτό, περιμένοντας να μεταφερθούν σε προσωρινά καταφύγια μακριά από τον εφιάλτη των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Πολλοί εξ’ αυτών δεν είχαν αρκετό χρόνο για να μαζέψουν τα αναγκαία και ο τρόμος για το τι επιφυλάσσει το αύριο ήταν ζωγραφισμένος στα μάτια τους, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές.

Εσωτερικοί πρόσφυγες είπαν ότι αναγκάστηκαν να φύγουν ενώ γύρω τους έπεφταν ισραηλινές βόμβες. Η ανησυχία είναι μεγάλη ανάμεσά τους για το πόσο θα αναγκαστούν να παραμείνουν μακριά από τις εστίες τους στο νότιο Λίβανο, και κατά πόσον θα μπορέσει ένα κράτος στο χείλος της χρεοκοπίας να τους στηρίξει. Υπολογίζεται ότι στους ένδεκα μήνες από την έναρξη των συγκρούσεων κάπου 110.000 Λιβανέζοι έχουν εκτοπιστεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση